Raspisan oglas za prijem na američke vojne akademije

Iz Ministarstva je objašnjeno da kandidat mora da ima crnogorsko državljanstvo, da nije stariji od 22 godine, da odlično zna engleski jezik i najmanje vrlodobar uspjeh tokom školovanja
123 pregleda 4 komentar(a)
Vojska Crne Gore Avganistan, Foto: Odbrana.gov.me
Vojska Crne Gore Avganistan, Foto: Odbrana.gov.me
Ažurirano: 24.09.2012. 12:22h

Ministarstvo odbrane raspisalo je oglas za prijavljivanje kandidata za prijem na Vojnu akademiju Vest Point u Njujorku i Pomorsku akademiju Anapolis u Merilendu, za studijsku 2013-2014. godinu.

Iz Ministarstva je objašnjeno da kandidat mora da ima crnogorsko državljanstvo, da nije stariji od 22 godine, da odlično zna engleski jezik i najmanje vrlodobar uspjeh tokom školovanja.

"Ministarstvo odbrane će organizovati testiranje iz engleskog jezika, te provjeru fizičkih sposobnosti. Nakon selekcije, Ministarstvo će predložiti akademijama kandidate, a konačnu odluku će donijeti odbori za prijem na West Point-u i Annapolis-u", kaže se u saopštenju.

Navodi se da je izabranim kandidatima obezbijeđeno besplatno četvorogodišnje obrazovanje i mjesečna novčana primanja, a njihova obaveza je da nakon završetka školovanja stupe u službu u Vojsci Crne Gore.

Zainteresovani kandidati se mogu prijaviti na jednu ili obje akademije. Prijavni formular nalazi se na sajtu Ministarstva, www.odbrana.gov.me , na linku KONKURSI.

Bonus video: