Novi vid turističke ponude: Bombardijerima preko Bjelasice

"Ovim želimo da pošaljemo poruku da je Kolašin prvo mjesto da se doživi svojevrsna avantura"
116 pregleda 6 komentar(a)
Ažurirano: 24.09.2012. 16:48h

Kolašinska turistička ponuda od juče je osvježena atraktivnim sadržajem, jedinstvenim u Crnoj Gori i regionu.

Riječ je o obilasku Bjelasice na ATV četvorotočkašima.

Kako kažu u turističkoj agenciji “Eksplorer”, koja je vlasnik deset tih vozila, riječ je o najsavremenijim mašinama te vrste, marke “bombardijer”, koja spada, po kavalitetu, u sam svjetski vrh.

Promotivna cjelodnevna atraktivna tura Bjelasicom i Nacionalnim parkom “Biogradska gora” juče je organizovana za partnere, saradnika i novinare.

“Mislim da je ovo novina ne samo u Kolašinu i Crnoj Gori, već i u regionu. Time što smo uvrstili vožnju četvorotočkašima, u svoju ponudu želimo da pošaljemo poruku da je Kolašin prvo mjesto da se doživi svojevrsna avantura. Okolina tog grada pruža idealne uslove za ekstremne sportove”, kazao je vlasnik “Eksplorera” Luka Bulatović.

Četvorotočkaši su, kako su kazali, izuzetno bezbjedna vozila, jer je obavezno korišćenje opreme. Svi u koloni se kreću jednom brzinom koju diktira “čelo” (vodič).

Na prvu organizovanu vožnju tim vozilima preko Bjelasice juče se krenulo iz hotela “Bjanka”, a u organizacionom i logističkom dijelu podršku je pružio i NP “Biogradska gora”.

“NP je u ovoj vrsti ponude vidio jedinstvenu priliku da ljetnju turističku sezonu produži do snijega, a saradnjom sa ’Eksplorerom’ možda prvi put otvorimo vrata gostima i u zimskim mjesecima. Saradnjom sa tom agencijom i hotelom ’Bjanka’ i danas smo pokazali da želimo da u naš rad uključimo i lokalno stanovništvo i turističke poslenike”, rekao je direktor NP Saša Jeknić.

On je najavio da će slične ture teritorijom NP biti organizovane i zimi motornim sankama.

Ekipa od dvadesetak ljudi koja je na ATV četvorotočkašima juče prošla Bjelasicom, prošla je Ski-centar Kolašin 1450, eko-katun Vranjak, obroncima Bjelasice i obišla Šiško, Ursulovačko i Pešića jezero. Učesnici te jedinstvene ture bili su i na najljepšem vidikovcu na Bjelasici, Bendovcu, na Svatovskom groblju, a višesatnu neobičnu vožnju završili preko Dolova Lalevića, na Biogradskom jezeru.

Kako su istakli organizatori, i juče, ali i u narednom periodu, kada učesnici ruta budu turisti, vodiće se računa da se ničim ne naruši prirodni sklad Biogradske prašume i Bjelasice.

Galerija

Bonus video: