Isti kvadrati na svake četiri godine

Ministar zdravlja u Tivtu obećao nove aparate Domu zdravlja, a medicinarima stanove
7 komentar(a)
Miodrag Radunović, Dragan Kankaraš, Foto: Siniša Luković
Miodrag Radunović, Dragan Kankaraš, Foto: Siniša Luković
Ažurirano: 23.09.2012. 08:43h

Ministar zdravlja dr Miodrag Radunović sa saradnicima boravio je u "radnoj posjeti" Opštini Tivat gdje je, kako je kazao "došao na poziv gradonačelnika Dragana Kankaraša i čelnika Sindikalne organizacije Doma zdravlja Tivat".

Radunović je prisustvovao promociji akcije "Biciklizuj svoj grad", odnosno ponovnoj prezentaciji gradskog javnog bike-sharing sistema, koja je priređena u cilju promocije zdravih stilova života i vožnje bicikala na 22. septembar – Svjetski dan bez automobila.

Nakon toga, ministar zdravlja se sreo sa menadžmentom tivatskog DZ Tivat i ovdašnje stanice Hitne medicinske pomoći, te je razgovarao sa medicinarima i gradskim čelnicima predvođenim gradonačelnikom Kankarašem.

"Zdravstvo i zdravstveni sistem u Tivtu moraju pratiti razvoj grada Tivta, a kao što znate, ovaj grad je vrtoglavom brzinom krenuo naprijed", istakao je ministar, obećavajući tivatskom DZ nove medicinske instrumenete – spirometar i kolposkop, a tivatskim zdravstvenim radnicima skori početak izgradnje dugo najavljivanih stanova.

On je naglasio da će na lokaciji u vlasništvu tivatskog DZ u Radovićima biti izgrađen višenamjenski stambeno-poslovni objekat površine 3.725 kvadrata u kojem će biti ambulante, previjalište, stomatološka ordinacija i apoteka prilagođeni potrebama oko šest hiljada ljudi koji gravitiraju tom sekundarnom centru opštine Tivat, kao i stanovi za medicinare.

"Lokalna uprava je donijela odluku da oslobodi investitora obaveze plaćanja komunalija. Nakon što je Vlada donijela odluku na sjednici u četvrtak, već sljedeće nedjelje može se krenuti u valorizaciju ovog projekta jer je to upravo ustupljeno sindikalnoj orgnizaciji DZ Tivat", kazao je Radunović

Radunović, u čijoj su pratnji bili i čelnici tivatskog DPS-a Ivan Novosel i SDP-a Krsto Bošković, negirao je da je riječ o predizbornoj posjeti.

Na podsjećanje „Vijesti“ da je stanove tivatskim medicinarima obećao u predizbornoj posjeti za lokalne izbore još 2008, i na pitanje hoće li i ovo novo njegovo obećanje ostati prazno slovo na papiru, Radunović je kazao da su u međuvremenu završene administrativno-pravne formalnosti "i mi smo evo sada u prilici da riješimo 20-ak stambenih jedinica za zaposlene u zdravstvu".

"Sada kada su se stekli svi uslovi za Tivat, donijeta je završna odluka Vlade, a željeli smo da se time ne bavi ministarstvo, već upravo zaposleni ovdje i sindikalna podružnica DZ Tivat. Od sljedećeg ponedjeljka je to da li će se ti stanovi završiti za osam mjeseci, petnaest ili dvije godine u rukama Sindikata zdravstva Crne Gore, ne u rukama ministra ili Vlade", zaključio je Radunović.

Bonus video: