Podgorica: Radnici, prije uklanjanja kvara, iz trafo-stanice iznosili mermerne ploče

Pejović je, u razgovoru sa radnicima Elektrodistribucije, u više navrata istakao da je vlasnik i lokala i - trafo-stanice!
113 pregleda 0 komentar(a)
Bulevar revolucije, mermer u trafo-stanici, Foto: Luka Zeković
Bulevar revolucije, mermer u trafo-stanici, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 22.09.2012. 18:21h

Nakon što je juče zgrada na Bulevaru revolucije ostala bez struje, radnici Elektrodistribucije zatekli su nevjerovatan prizor - trafo-stanica u suterenu zgrade bivšeg "Drvoimpeksa" pretvorena je u mini skladište građevinskog materijala.

Vlasnik lokala, koji se trenutno renovira, Momčilo Pejović pod ključem je držao trafo-stanicu i "skupi materijal", pa su radnici Elektrodistribucije bili prinuđeni da prvo pomaknu mermeme ploče, a tek potom poprave kvar.

Zbog nesvakidašnjeg problema, potrošači su bili bez struje više od tri sata

Zbog nesvakidašnjeg problema, potrošači su bili bez struje više od tri sata.

Pejović nije želio da govori za "Vijesti", ali je, u razgovoru sa radnicima Elektrodistribucije, u više navrata istakao da je vlasnik i lokala i trafo-stanice.

Iz Elektrodistribucije su, međutim, demantovali njegove navode, ali nijesu odgovorili na pitanje "Vijesti" da li će prijaviti Pejovića zato što je trafo-stanicu pretvorio u skladište.

"Trafo-stanica 'Drvoimpex' je dio distributivnog sistema EPCG i evidentirana je kao osnovno sredstvo EPCG", istakla je portparolka EPCG Eleonora Albijanić.

Ona je navela da je "nadležna ekipa" juče "konstatovala neovlašćeni ulazak u trafo-stanicu od strane NN lica i odlaganje građevinskog materijala".

"Intervencija na sanaciji oštećenja je bila usporena upravo zbog građevinskog materijala koji je smetao ekipi EPCG, pa su potrošači napajanje dobili oko 15.45 sati", kazala je Albijanićeva.

"Vijestima" nije odgovoreno ni da li će eventualno biti pokrenut postupak protiv nekog iz tog preduzeća, zbog toga što je trafo-stanicom praktično raspolagao Pejović, a ne Elektrodistribucija.

"Vijestima" je nezvanično saopšteno da radnici Elektrodistribucije nijesu mogli da otključaju katanac na vratima trafo-stanice, što znači da je Pejović stavio svoj.

Albijanić je saopštila da je elektroenergetski inspektor juče kasno poslijepodne izašao na teren, nakon što je obaviješten o "neovlašćenom ulasku i odlaganju materijala u trafo-stanici".

"Nakon izlaska inspektora na teren, biće nam poznati i dalji postupci, a koji će u svakom slučaju biti usklađeni sa relevantnom zakonskom regulativom" rekla je Albijanić.

Do zaključenja broja, "Vijesti" nijesu uspjele saznati šta je na licu mjesta utvrdio inspektor, od čega umnogome zavisi eventualno pokretanje postupka protiv Pejovića, a možda i odgovornih u Elektrodistribuciji.

Albijanić je potvrdila da je inspektor naložio uklanjanje građevinskog materijala iz trafo-stanice.

Pejović je u više navrata istakao da je napravio grešku...

Vučković: Prilaz mora biti slobodan

Radnik dežurne službe EPCG Jovan Vučković naglasio je da radnici moraju da imaju slobodan pristup trafo-stanici, jer u svako doba mogu biti pozvani da intervenišu zbog kvara.

"Ranije je u tom objektu postojao ulaz za strane, tako da nismo morali da prolazimo kroz restoran...

Naši radnici moraju imati slobodan prilaz 24 sata dnevno, jer kada god nas neko pozove dolazimo na intervenciju, bez obzira koliko je sati", rekao je Vučković.

Bonus video: