Akcija čišćenja sportske zone u Kolašinu

Akcija, kako su kazali u NVO „Natura“, bila je dobar primjer korporativnog volontarizma, jer su se u nju uključili i radnici prestižnog hotela „Bjanka“
1 komentar(a)
Kolašin, akcija čišćenja, Foto: Dragana Šćepanović
Kolašin, akcija čišćenja, Foto: Dragana Šćepanović
Ažurirano: 22.09.2012. 12:54h

Opština Kolašin, Sekreterijat za urbanizam, uređenje prostora i zaštitu životne sredine, NVO „Natura", Sportski klub „Hajlander“, hotel „Bjanka“, Komunalno preduzeće i Lokalna turistička organizacija su, povodom dvedesetprve godišnjice od proglašenja Crne Gore Ekološkom državom, organizovali veliku akciju čišćenja sportske zone u tom gradu. U akciji je učestvovalo na desetine Kolašinca.

Kako je kazao sekretar za urbanizam, uređenje prostora i zaštitu životne sredine Vladan Bulatović to je samo jedna od akcija, kojima se želi podići svijest o važnosti ekologije.

"U lokalnoj upravi radimo na podizanju infrastrukturnog kvaliteta sportske zone, tako što u toku izrada Detaljnog urbanističkog plana, obezbijedili smo sredstva za izgradnju šetališta pored Tare, kao i obaloutvrdu te rijeke. Sve su to načini da stvorimo kvalitetnije uslove za pripremu sportista, kako iz naše, tako i iz država u regionu", kazao je Bulatović.

Akcija, kako su kazali u NVO „Natura“, bila je dobar primjer korporativnog volontarizma, jer su se u nju uključili i radnici prestižnog hotela „Bjanka“ .“Natura“ je pozvala sva kolašinska preduzeća da slijede taj primjer i odvoje jedan dan za uređenje svog najbližeg okruženja.

Bonus video: