Morski "Mercedes" u Porto Montenegru

“Neke od najznačajinih marina današnjice bile su zainteresovane da postanu matična luka za plovilo naše kompanije"
63 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 21.09.2012. 10:42h

Prva i u nautičkom svijetu dugo očekivanja jahta kompanije “Silver Arrows marine” (SAM) koja je zapravo nautička divizija čuvenog njemačkog proizvodjača premijum automobila “Mercedes-Benz”, matičnu luku gdje će biti predstavljana javnosti, imaće u Tivtu u marini Porto Montenegro – potvrdjeno je iz komapnije “Adriatic Marinas”.

To je inače, objavljeno dan ranije na pres konferenciji SAM-a na prestižnom Sajmu nautike u Monaku.

“Na konferenciji je saopšteno da Porto Montenegro oslikava principe brenda koji njeguje savremeni luksuz, te da zadovoljava sve uslove kompanije “Silver Arrows Marine”, kombinujući izuzetnu lokaciju u UNESCO zaštićenom području sa izuzetnim ekonomskim potencijalima i rastućom turističkom industrijom.

Gorden Vagener, direktor “Mercedes-Benz Dizajna”, rekao je da je oblikovanje prvog broda kjoji će proizvoditi “Silver Arrows marine” bilo uzbudljiv izazov

Partnerstvo između kompanija “Adriatic Marinas” i “Silver Arrows Marine” će podrazumijevati da će jedna od novih Mercedes-Benz Style motornih jahti biti vezana u Porto Montenegru godinu dana, nakon njenog izlaska na tržište krajem 2013 godine”, stoji u saopštenju Porto Montenegra.

“Neke od najznačajinih marina današnjice bile su zainteresovane da postanu matična luka za plovilo naše kompanije. Ipak, nema sumnje da je Porto Montenegro pravi izbor. To je spektakularan projekat sa izuzetnim mogućnostima i, kao SAM, okrenut je budućnosti.

Porto Montenegro nudi sve što bi naša kompanija željela za svoje plovilo u matičnoj luci, i mnogo više”, kazao je tim povodom predsjednik “Silver Arrow Marine”, Ron Gibs. Ovaj poznati britanski biznismen i strastveni ljubitelj nautike, inače, posjeduje jedan od stanova u Porto Montenegru gdje su već od ranije bazirani i neki Gibsovi drugi poslovni projekti.

Gibs je bio i odlučujući faktor za dovodjenje u Porto Montenegro čuvene “Golden Yacht” flote mega jahti koje će uskoro svoju stalnu bazu u Francuskoj zamijeniti za Tivat. Sa svojim lokalnim pratnerima Gibs je ranije razmatrao i mogućnosti da se dio poizvodnje luksuznih SAM-ovih, odnosno “Mercedes-Benzovih” jahti preseli u Crnu Goru gdje u okolini Tivta već postoje adekvatni prostorni i tehnički kapaciteti, a u tim kombinacijama računalo se i na iskusnu i stručnu lokalnu radnu snagu, prvenstveno bivše zaposlenike tivatskog vojnog brodogradiliša Arsenal.

"Naša 14 metara duga motorna jahta predstavlja čistu emociju i sinonim za luksuz, stil i zadovoljstvo”, kaže Vagener

Gorden Vagener, direktor “Mercedes-Benz Dizajna”, rekao je da je oblikovanje prvog broda kjoji će proizvoditi “Silver Arrows marine” bilo uzbudljiv izazov za dizajnere automobila:

“Naš zadatak je bio da istražimo kako da primijenimo jezik karakterističnog dizajna Mercedes-Benza u konkretne proporcije i specifičnosti broda. Željeli smo da kreiramo nešto posebno i smatram da je naš proizvod zbilja unikatan.

Naša 14 metara duga motorna jahta predstavlja čistu emociju i sinonim za luksuz, stil i zadovoljstvo”, kaže Vagener. Nova jahta inspirisana je čuvenim “Mercedesovim” trkačkim bolidima – poznatim “Srebrnim strijelama” iz tridesetih i pedesetih godina prošlog vijeka i predstavljaće sinonim za luksuz i visoke performance u plovidbi.

Inače, nakon nautičkih sajmova u Kanu i Sautemptonu, Porto Montenegro predstavlja svoju ponudu i na Sajmu nautike u Monaku, koji se održava od 19. do 22. septembra, a koji slovi za najprestižniji sajam jahti u svijetu. Ove godine u Monaku se predstavlja više od 100 novih super i mega jahti, pred više od 27 hiljada posjetilaca.

Bonus video: