Marković: Nastavićemo da objavljujemo sve što javnost treba da zna

On je rekao da mu nije jasno zašto su to tajni podaci za naše tužilaštvo kada će ubrzo biti javni dokazi na suđenju koje će se povodom afere “Telekom” održati u Njujorku
71 pregleda 7 komentar(a)
Nikola Marković, Foto: Screenshot Tv Vijesti
Nikola Marković, Foto: Screenshot Tv Vijesti
Ažurirano: 20.09.2012. 11:38h

Zamjenik glavnog i odgovornog urednika dnevnika “Dan” Nikola Marković saslušan je je u osnovnom tužilaštvu zbog sumnje da je navodno odao tajne podatke u slučaju afere Telekom.

Nakon saslušanja Marković je ponovio novinarima da nije i da neće saopštiti ko mu je izvor kao i da nije znao da se radi o tajnim podacima ali sve i da je znao “Dan” bi ih svakako objavio jer je u javnom interesu.

On je rekao da mu nije jasno zašto su to tajni podaci za naše tužilaštvo kada će ubrzo biti javni dokazi na suđenju koje će se povodom afere “Telekom” održati u Njujorku.

On i njegov advokat Zoran Piperović su novinarima saopštili da im tužioci Ljiljana Klikovac i Miloš Šoškić nijesu precizirali čime je tačno prekršen zakon osim da su ga ispitivali o tekstovima koje je tokom ljeta “Dan” objavio.

Sljedeći na spisku tužilaštva je novinar Marko Vešović kao autor tekstova čije je saslušanje zakazano za 13 sati.

Marković je i danas ponovio da je odgovornost samo na njemu kao uredniku. Ne smatra da postoji krivica time što su tekstovi objavljenji i poručio je da će list koji uređuje nastaviti da objavljuje sve informacije za koje procijene da su važne za javnost bile one tajne ili javne.

Bonus video: