sala u tq plaza

Bioskop u Budvi: Predizborni trik ili ozbiljna namjera?

Kako je rečeno, već je zainteresovana distributerska kuća “MCF CG” i multipleks bioskop “Cineplex Montenegro”
5 komentar(a)
Ažurirano: 20.09.2012. 11:08h

Namjera gradskih vlasti da veliki prostor od 800 kvadrata u poslovno–komercijalnom i stambenom centru „TQ plaza“ izda na petnaestogodišnji zakup za adaptaciju bioskopske sale, za šta je budvanski parlament juče većinom glasova dao zeleno svjetlo, za opoziciju je predizborni trik, nalik obećanjima o izgradnji vodenog grada, dok u vladajućoj koaliciji smatraju odličnim potezom kojim bi grad, nakon osam godina, dobio bioskop.

Činjenica da je Budva prije osam godina ostala bez bioskopa ponovo je u prvi plan na jučerašnjem zasjedanju izbacila način na koji je zgrada “Zeta filma”, u kojoj je nekada bila biskopska sala, prodata kompaniji sa Kipra iza koje stoji nikšićki biznismen Branislav – Brano Mićunović.

U Centralnom registru Privrednog suda se navodi da zgradom gazduje istoimena firma “Zeta film” u kojoj je Branova supruga Svetlana predsjednik Odbora direktora, dok su njegova kćerka i sin Andrea i Đorđe članovi odbora.

“Ova vlast je ostavila grad osam godina bez bioskopa. Decembra 2004. je bila posljednja projekcija, da bi se u martu 2005. na volšeban način otvorila berza nedjeljom kako bi jedan poznati ’preduzetnik’ kupio zgradu ’Zeta filma’. Znate vi dobro ko je to, zahvaljujući kome je ovaj grad osam godina bez bioskopa i ko je pretvorio gradsku biblioteku u kockarnicu, a bioskopsku salu u dikoteku 'Trokadero'”, rekao je šef odborničkog kluba SNP-a Mijomir Pejović. 

Prostor u “TQ Plazi” je, naveo je Đorđe Vujović (Nova), nezavršen. Opština je, dodaje, dužna da uloži pola miliona eura, kako bi ga uredila

Navodeći da opozicija nije protiv bioskopa, kako joj se želi spočitati, Pejović je kazao da se mora tačno reći o kojem je prostoru u “TQ Plazi” riječ.

“Kako ja sada da vjerujem da ove prostorije koje izdajete u zakup nije krov u ’TQ Plazi’. Tražim odgovor da li je tužilaštvo zabranilo raspolaganje imovinom u ’TQ Plazi’ i kako ćete dokazati da se zaista radi o ovom prostoru. Mi smo vidjeli da Opština u ’Plazi’ ima na sebe uknjižen krov kao poslovni prostor. Ovo je predizborno bacanje prašine u oči. Ništa od toga skoro neće biti”, kazao je Pejović.

Mihailo Backović iz PzP-a zapitao je kako je moguće da se sada u ’Plazu’ uvodi investitor kada je cijeli posao, kako je rekao, “pod sumnjom i istragom”.

Prostor u “TQ Plazi” je, naveo je Đorđe Vujović (Nova), nezavršen. Opština je, dodaje, dužna da uloži pola miliona eura, kako bi ga uredila, pa tek onda izdala u zakup.

“Zamislite kako će to sve biti poslije 15 godina. Opština završava bioskop koji nije trebalo da završava i ustupa ga ’Cineplexu’ na 15 godina. Ovo je još jedan posao koji Opština, kao po običaju, radi na svoju štetu. Pozadina svega ovog je da je ovo najobičnija predizborna laž ili obmana. Svako ko uđe u taj bioskop može da vidi da on ne može da bude završen za nekoliko mjeseci”, ocijenio je Vujović.

Svi oni koji su zainteresovani za zakup bioskopske sale moći će da dostave ponude, a pravo učešća na javnom pozivu koji će biti uskoro raspisan imaće svi oni koji, osim spremnosti da finansiraju, projektuju i upravljaju bioskopskom salom, imaju i licencu o profesionalnom obavljanju te djelatnosti.

Prostorije u “TQ Plaza” pripale su Opštini na osnovu ugovora o zajedničkom poslu sa kompanijom “Trejd junik” u vezi sa izgradnjom poslovno-stambenog centra.

Kako je rečeno, već je zainteresovana distributerska kuća “MCF CG” i multipleks bioskop “Cineplex Montenegro”, koja ima bioskope u Delta sitiju u Beogradu i Podgorici i gradi pet bioskopa u Sloveniji.

DPS: Šta god da uradimo, ne valja

Tijana Kotarac iz DPS-a ocijenila je da se nikome ne može ugoditi, naglašavajući da će Budva dobiti komforni savremeni bioskop.

“Pravili bioskop ne valja, ne pravili bioskop ne valja, otvorili ga prije izbora ne valja, otvorili ga godinu poslije izbora, opet neće valjati"

“Pravili bioskop ne valja, ne pravili bioskop ne valja, otvorili ga prije izbora ne valja, otvorili ga godinu poslije izbora, opet neće valjati, vazda nekome nešto neće valjati. Možda ćemo imati i boljih ponuda na tenderu od 'Cineplexa', to će se tek znati. Inače, ta kompanija pod zakupom drži sve bioskope u Delta sitiju u Beogradu i Podgorici, sada rade pet bioskopa u Sloveniji, te u Hrvatskoj, i svuda je uslov da 15 godina oni drže bioskop”, navela je Kotarac.

Bioskop će, dodaje, imati od 110 do 120 komfornih mjesta.

“Sve je novo. I oni će mijenjati opremu tokom tih 15 godina. Skoro dvije godine menadžerka Opštine pregovara sa raznim firmama o iznajmljivanju ovog prostora i do sada se niko ozbiljan, kao ova firma, nije javio. Zato se i prošle godine odustalo od tih budžetskih sredstava namijenjenih za bioskop koja su rebalansom usmjerena na neke druge stvari, jer nije bilo ozbiljnog interesovanja”, pojasnila je Kotarac.

Galerija

Preporučujemo za Vas