Durmitor art eko festival: Nove sadnice u dvorištu žabljačke škole

Akcija je imala i edukativni karakter jer je inženjer Popović đake i nastavnike uputio u tajne sadnje, održavanja i njegovanja mladih sadnica
50 pregleda 1 komentar(a)
Ažurirano: 19.09.2012. 14:08h

"Durmitor art eko festival", bez dileme događaj ljeta na Durmitoru, svoj program nije završio u avgustu kako su gotovo svi mislili.

Agilna osnivačica i organizatorka festivala Ana Zarubica danas je bila i organizator akcije u dvorištu OŠ "Dušan Obradović" ali i donator 30 mladih sadnica španske smrče odraslih u rasadniku NP "Durmitor".

Zajedno sa đacima i nastavnicima, i inženjerom hortikulture Milinkom Bobanom Popovićem, bila je i aktivan učesnik oplemenjavanja dvorišta žabljačke škole koje su prethodno đaci očistili od raznog otpada i korova koji se formirao tokom ljetnjeg raspusta.

Akcija je imala i edukativni karakter jer je inženjer Popović đake i nastavnike uputio u tajne sadnje, održavanja i njegovanja mladih sadnica.

"Ovo je doprinos festivala obilježavanju dana opštine Žabljak i predstojećeg datuma na koji je ovdje donijeta rezolucija o proglašenju Ekološke države Crne Gore.

Ovo je moja ne samo ekološka već i obaveza prema zavičaju i korijenima", kaže akademska slikarka iz Beograda koja je krajem ljeta prošle godine izazvala pažnju, ne samo žabljačke, javnosti brojnim muralima koje je naslikala na sivilu žabljačkog betona zajedno sa, takođe žabljačankom Oliverom Lokom Zorić, koja živi i radi na Kipru.

Njih dvije su iznijele najveći teret u organizaciji i realizaciji ljetošnjeg "Durmitor art eko festivala".

Direktor OŠ "Dušan Obradović" Veselin Vukićević uz zahvalnost donatorima ispoljava zadovoljstvo zbog Anine i Bobanove stručne i edukativne pomoći.

"Ovo je najljepši mogući početak i najava cijelog niza ekoloških akcija u školi kroz razne projekte naročito u projekte održivog razvoja i edukacije učenika i odraslih na planu očuvanja životne sredine", kazao je Vukićević.

Galerija

Bonus video: