U četvrtak premijera filma o Ulcinjskoj solani

U filmu će biti prikazane ljepote i prorodna bogatstva Ulcinjske solane kao izuzetno važnog staništa za ptice
0 komentar(a)
Ptice, Foto: Beta/AP
Ptice, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 19.09.2012. 11:18h

Prezentacija filma “Močvare u plamenu”, koji je urađen u slovenačnoj produkciji, biće premijerno prikazan 20. septembra u 10 časova u multimedijalnoj sali Ministarstva održivog razvoja i turizma.

U filmu će biti prikazane ljepote i prorodna bogatstva Ulcinjske solane kao izuzetno važnog staništa, zimovališta, hranilišta i gnijezdilišta za ptice.

“Ulcinjsku solanu redovno posjećuju flamingosi, kao i mnoge druge atraktivne i egzotične vrste ptica. Podsjećanja radi, flamingosi su bili zaštitno lice kampanje protiv krivolova na Ulcinjskoj solani, obzirom da krivolov direktno uništava zaštićene i druge vrste ptica. Prisustvo krivolovaca i pucnji u Ulcinjskoj solani, takođe plaši ptice, posebno migrante koje zaobilaze solanu, zbog čega nijesmo u prilici da vidimo njen cjeloviti ptičji potencijal”, saopštili su iz Agencije za zaštitu životne sredine.

Kako je saopšteno prezentaciju organizuje Agencija za zaštitu životne sredine u saradnji sa NVO “Centar za zaštitu i proučavanje ptica Crne Gore” CZIP.

Bonus video: