Bolnica Meljine teško oštećena u nevremenu, nema povrijeđenih

Radnici Stambeno komunalnog pomažu u saniranju štete, iz lokalne vlasti obećali su dio pomoći za saniranje štete. Iz Atlas grupe koja je vlasnik Bolnice, poslali su ekipu stručnjaka da procijeni štetu I već sutra bi trebalo da počnu sa građevinskim radovima
185 pregleda 2 komentar(a)
Ažurirano: 09.06.2018. 17:39h

Objekti Opšte Bolnice u Meljinama teško su oštećeni u nevremenu koje je jutros nešto prije 3 sata zahvatilo hercegnovsku rivijeru.

Pijavica koja je prošla preko bolničkog kompleksa najviše štete nanijela je zgradi u kojoj se nalazi interno odjeljenje. Razotkriven je dio krova, pa su jutros pod vodom bile ambulante I hodnici. Brzom organizacijom menadžmenta i rukovodstva, skupa oprema je sklonjena na sigurno.

Radnici Stambeno komunalnog već nepropusnim ciradama pokrivaju krov, jer postoji opasnost da voda prodre I na odjeljenje radiologije, koje je sprat niže od internog. Devastiran je bolnički park čije je formiranje počelo prije više od jednog vijeka.

“Štete su ogromne, ali srećom niko od pacijenata I zaposlenih nije povrijeđen I nije bio u opasnosti”, kaže direktorica Bolnice dr Olivera Elez.

Ona navodi da su oštećeni tehnički blok, kuhinja, perionica , kotlarnica djelimično I objekat u kome je smještena barokomora, kao I odjeljenju za transfuziju.

“Ambulanta I interni cabinet su neupotrebljivi za rad I izvjesno vrijeme neće raditi, kaže dr Elez I ističe da su u toku uregnetni radovi na otklanjanju štete. To je rašćišćavanje terena, zatvaranje velikih staklenih površina koje su polomljenje. Zbog hitnosti , ako ne bude dovoljno stakla koristiće se I šperama kako bi noć dočekali mirnije.

Radnici Stambeno komunalnog pomažu u saniranju štete, iz lokalne vlasti obećali su dio pomoći za saniranje štete. Iz Atlas grupe koja je vlasnik Bolnice, poslali su ekipu stručnjaka da procijeni štetu I već sutra bi trebalo da počnu sa građevinskim radovima.

Bolnica nastavlja da radi i u otežanim uslovima.

Hirurg dr Goran Komatina ističe da su odjeljenje hirurgije I zgrada Porodilišta ostali neoštećeni I da nesmetano rade. “Spremni smo da primimo sve pacijente I da se stručno pbrinemo za one koji sun a našem odjeljenju, ističe dr Komatina. On kaže da su danas imali posla oko sitnih povreda , uglavnom od stakla, ljudi koji su pomagali na raščišćavanju parka I objekata.

Svi zaposleni pomažu u otklanjanju štete od nevremena

“Svo osoblje koje je danas imalo slobodan dan, a to su dvije trećine zaposlenih, odazvali su se pozivu I došli da pomognu otklanjanju posljedica od nevremena, dok su oni koji su dežurni nastavili da obavljaju njihove radne obaveze”, ističe dr Elez.

Medicinska sestra Tatjana Radenović koja je imala slobodan vikend odmah se odazvala pozivu I došla u Bolnicu. “Prizor je bio užasan, interna ambulanta, cabinet I hodnici bili su pod vodom ,prokišnjavalo je, a bor je polomio prozor I “uletio” u hodnik”, priča Tatjana.

S obzirom na činjenicu da Bolnica već duže vrijeme radi u otežanim uslovima ,to je gest vrijedan hvale. Podsjećamo da je Vlada CG, 2016 godne pokrenula raskid privatizacionog ugovora sa Atlas grupom pa je postupak pred sudom. Zaposleni nisu primili četiri plate, posljenji im je isplaćen lični dohodak za januar.

“Zaposleni su uvijek bili solidarni I borili su se za ovu Bolnicu, pa za mene njihov gest nije iznenadjene” ustvrdila je dr Elez.

Galerija

Bonus video: