Konkurs za posao u Željeznici: Mi smo specifični nije to zbog izbora

"Željeznica radi i ima specifičan sistem koji mora da funkcionše, bili ili ne bili izbori ili praznik. Mi moramo da radimo bila kiša ili snijeg..."
221 pregleda 2 komentar(a)
Zarija Franović, Željeznica, Foto: Zoran Đurić
Zarija Franović, Željeznica, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 19.09.2012. 16:19h

Predsjednik Odbora direktora Željezničke infrastrukture Crne Gore (ŽICG) Zarija Franović (DPS) kazao je "Vijestima" da je ŽICG specifična firma u kojoj se radnici moraju zapošljavati "bili ili ne bili izbori".

Odgovarajući na pitanje zbog čega je ŽICG uoči izbora raspisala oglas za prijem radnika, on je kazao da se Zakon o finansiranju političkih partija ne odnosi na Akcionarska društva, kakvo je ŽICG.

"Oglas smo raspisali zato što smo specifična firma. Nije samo to, tu su otpravnici vozova, pregledači kola, radnici, elektromehaničari, kontaktna mreža, ljudi kojima ističu ugovori pa im se produžavaju shodno Zakonu o radu. Zakon o finansiranju političkih partija ne odnosi se na akcionarska društva. Željeznica radi i ima specifičan sistem koji mora da funkcionše, bili ili ne bili izbori ili praznik. Mi moramo da radimo bila kiša ili snijeg...", kazao je Franović.

U Članu 21 Zakona o finansiranju političkih partija između ostalog navodi se da je zabranjeno javno oglašavanje i zapošljavanje lica u državnim organima, organima državne uprave, organima lokalne samouprave, organima lokalne uprave, javnim preduzećima, javnim ustanovama i državnim fondovima, na određeno vrijeme i angažovanje po ugovoru o djelu, u periodu od dana raspisivanja do dana održavanja izbora.

Franović je komentarišući to što se nije našao na poslaničkoj listi vladajuće koalicije kazao da smatra da je dovoljno bio poslanik.

"Smatram da sam dovoljno bio poslanik. Poslije poslaničke funkcije u dogovoru sa partijom opredijelio sam se da radim ovaj posao, i nastavljam da ga radim", kazao je on.

Bonus video: