Šljivančanin: Jači od svih nedaća

Strateški plan za naredne četiri godine, kako kaže Šljivančanin, Žabljak prepoznaje kao turistički centar sa očuvanim biodiverzitetom i visokim kvalitetom života stanovništva
569 pregleda 4 komentar(a)
Ažurirano: 17.09.2012. 14:34h

Opština Žabljak obilježila je Dan opštine istovremeno i dan na koji je prije 69 godina ovaj kraj oslobođen od fašističkog okupatora.

Predsjednik Opštine Isailo Šljivančanin kazao je "da je period između prethodnog i ovog praznika bio veoma težak ali istovremeno i uspješan".

"Težak, prvenstveno zbog duge i snjegovite zime, a potom sušnog, nerodnog i požarima stalno praćenog ljeta. Sve nas je to uzdrmalo ali smo, uz pomoć svih koji su nas finansijski ili na druge načine pomogli, uspjeli da probleme prebrodimo. Posebna zahvalnost građanima, pripadnicima Službe zaštite Komunalnom preduzeću i privatnim preduzetnicima koji su iznijeli glavni teret u praktično vanrednoj situaciji koja nas svo vrijeme pratila", kazao je Šljivančanin.

On je ukazao na posledice ekonomske krize ali i optimizam jer se Žabljak gradio.

"Nakon puta Žabljak - Risan izgrađena je i zaobilaznica. Neke gradske ulice dobile su ili dobijaju ljepši izgled. Radilo se ili radi na vodovodnoj i kanalizacionoj infrastrukturi pa uprkos velikom broju turista i dugom sušnom periodu nije bilo nikakvih problema sa vodosnadbijevanjem", kazao je Šljivančanin.

Strateški plan za naredne četiri godine, kako je dodao, Žabljak prepoznaje kao turistički centar sa očuvanim biodiverzitetom i visokim kvalitetom života stanovništva.

U svemu tome pozitivne efekte daje odnos lokalne uprave sa državnim institucijama u našoj zemlji i inostranstvu, naročito sa Slovenijom i Italijom. Radićemo na tome da riješimo probleme oko skijališta jer treba upotpuniti ono što je priroda dala da bi naša opština dobila mjesto top destinacije, koje mu i pripada", kazao je Šljivančanin.

Delegacija Opštine položila je cvijeće na spomenik palim borcima i šrtvama fašističkog terora u durmitorskom kraju. Intonirana je državna himna i prikazan film investicionog razvoja ovog kraja.

KUD "Radoje Dakić Brko" priredili su prigodan program a sve simpatije pobrala je nastupom na bini Centra za kulturu, Mira Beba Dobrković iz cirkusa "Ludifico", sa tačkom vazdušnih aktobacija na svilenim trakama.

Srednjoškolci, kojima je ovo i dan škole, i osnovci akteri su opštinskog krosa, takmičenja u narodnim sportovima i uz gradsku omladinu učesnici turnira u malom fudbalu.

Ribolovci su održali 22. po redu kup "Crno jezero". U holu Centra za kulturu priređena je izložba portreta više crnogorskih slikara.

Obilježavanje Dana opštine Žabljak završiće se posthumnom promocijom knjige Teodora Srdanovića "Partizanski dnevnik Teja Kosorića", koja sadrži dio njegovog ratnog i golootočkog dnevnika.

Galerija

Bonus video: