Princ Nikola postaje član Senata Prijestonice?

Princ je naglasio da mu je izuzetna čast što je bio u posjeti Senatu Prijestonice, kao i to da ga raduje njegovo viđenje Senata
4 komentar(a)
Princ Nikola, Prijestonica, Foto: Prijestonica
Princ Nikola, Prijestonica, Foto: Prijestonica
Ažurirano: 17.09.2012. 13:43h

Princ Nikola II Petrović Njegoš posjetio je Senat Prijestonice, čiji bi član mogao da postane u budućnosti. Naime, tokom susreta sa članovima Senata, bilo je riječi o tome da princ Nikola, kroz donošenje novog Zakona o Prijestonici, bude ili stalni ili počasni član Senata Prijestonice, u zavisnosti od zakonskih mogućnosti koje će biti razmotrene.

Predsjednik Senata Milovan Janković, kazao je da je dolazak prince Nikole na Cetinje i posjeta Senatu Prijestonice, potvrda da se od usvajanja Zakona o statusu potomaka dinastije Petrović Njegoš razvijaju novi, prijateljski odnosi između države Crne Gore i potomaka dinastije Petrović Njegoš.

"Ovom prilikom moram da naglasim istorijsku vezu između dinastije Petrović Njegoš i Senata, budući da je Senat, kao najveći sudski i upravni organ toga vremena, formiran upravo za vrijeme vladavine Petra II Petrovića Njegoša", kazao je Janković.

Princ Nikola II Petrović naglasio je da mu je izuzetna čast što je bio u posjeti Senatu Prijestonice, kao i to da ga raduje njegovo viđenje Senata, kao tijela koje se distancira od politike i interesuje se za grad i njegov razvoj.

"Želim da najavim da će se početkom oktobra mjeseca, u Bajicama, održati radionica koju će organizovati moja Fondacija i da će to biti jedan od vidova pomoći i podrške Cetinju", istakao je princ Nikola.

Bonus video: