GIZ radi studiju izvodljivosti javne rasvjete za Prijestonicu

Gosti iz Njemačke razgovarali su sa gradonačelnikom Cetinja Aleksandrom Bogdanovićem i o pitanju rekonstrukcije sistema vodosnabdijevanja
0 komentar(a)
Aleksandar Bogdanović, Foto: Prijestonica
Aleksandar Bogdanović, Foto: Prijestonica
Ažurirano: 17.09.2012. 13:35h

Njemačka agencija za međunarodnu saradnju GIZ napraviće studiju izvodljivosti javne rasvjete za crnogorsku Prijestonicu, te za mjesne zajednice Njeguši i Rijeku Crnojevića.

Ovaj dogovor, postignut je tokom posjete njemačke delegacije Cetinju, u kojoj su se nalazili poslanik u Bundestagu i portparol poslaničkog kluba SPD Njmeačke za oblast energetske politike Rolf Empelman, ambasador SR Njemačke u Crnoj Gori Pius Fišer, predstavnik GIZ-a u Crnoj Gori Simon Bergman i ekspert za obnovljive izvore energije Alfred Rajh.

Goste iz Njmeačke primio je gradonačelnik Aleksandar Bogdanović, koji je kazao da je da je gradska uprava u potpunosti posvećena implementaciji elemenata energetske efikasnosti.

Kao najznačajniju aktivnost u tom pogledu, on je naglasio projekat „Beautiful Cetinje“.

Na sastanku kod Bogdanovića, bilo je riječi o planovima vezanim za privredne aktivnosti – počev od stimulativnih mjera koje će biti ponuđene investitorima zainteresovanim za ulaganje na teritoriji Prijestonice Cetinje, sve do gradnje višenamjenskog centra MACCOC.

Takođe, razgovarali su i o pitanju rekonstrukcije sistema vodosnabdijevanja. Predstavnici GIZ-a ponudili su gradu da ih povežu sa konsultantima koji su radili na sličnim projektima u zemljama regije.

Bonus video: