Vujanović: Nadam se da će se problem skijališta riješiti

"Nadam se da će se procedura maksimalno ubrzati i da će Žabljak dobiti skijalište", rekao je Vujanović
4 komentar(a)
Filip Vujanović, Foto: Obrad Pješivac
Filip Vujanović, Foto: Obrad Pješivac
Ažurirano: 17.09.2012. 13:12h

Predsjedenik Filip Vujanović čestitajući Dan opštine Žabljak, izrazio je zadovoljstvo onim što je između prethodnog i ovog praznika urađeno i radost onim što se planira uraditi u narednom periodu.

"Drago mi je što će ove godine početi gradnja sportske dvorane i prečistača otpadnih voda koji je neophodan da bi se Žabljak, kao ekološka prijestonica, imao u onom sadržaju koji zaslužuje. Uvijek sam pozivao međunarodne organizacije i donore da ulože u razvoj Žabljaka.

Raduje da su se Slovenija i njen predsjednik Danilo Tirk odredili da projektno, kroz dvoranu i prečistač otpadnih voda, pomažu Žabljak. Očekujem da će Slovenija i dalje imati u visokoj pažnji Žabljak i da ćemo biti u prilici da iskoristimo zimska iskustva Slovenije kako bi turizam dobio punu vrijednost što će dovesti do većeg nivoa ponude", kazao je Vujanović i dodao da ga raduje što će hotel "Žabljak" biti završen do početka zimske turističke sezone čime će hotelska infrastruktura dobiti novi objekat.

"To je jedan od ozbiljnih zadataka i Vlade i Opštine Žabljak i jedna od infrastrukturnih potreba koja razvojno mnogo znači"

Prodaja imovine

Iako je protokolom bilo predviđeno da predsjednik Filip Vujanović na Žabljaku ne odgovara na novinarska pitanja već da to uradi sjutra u Nikšiću, na insistiranje "Vijesti" iznio je svoj stav oko prodaje imovine skijališta Savin kuk, u okolnostima kada se prikupljanje ponuda na raspisani tender završava a da do sada nije bilo zainteresovanih kupaca.

"To je jedan od ozbiljnih zadataka i Vlade i Opštine Žabljak i jedna od infrastrukturnih potreba koja razvojno mnogo znači. Nadam se da će se procedura maksimalno ubrzati i da će Žabljak dobiti skijalište koje je i pozicije i potrebe infrastrukture ovog kraja.

Siguran sam da je dobra komunikacija predsjednika Opštine i Vlade, i drugih učesnika u tom procesu i da će se taj, zaista problem Žabljaka, kvalitetno riješiti", kazao je Vujanović.

Bonus video: