Taktičko-pokazna vježba: Simuliran napad na ambasadu SAD u Podgorici

"Tokom vježbe taktički timovi PJP su, brzom reakcijom i u koordinaciji sa kriznim štabom, uspješno neutralisali lica koja su izvršila simulirani napad i nakon toga su uspostavili uslove neophodne za otklananje daljih prijetnji i napada", kazali su iz Uprave policije
90 pregleda 8 komentar(a)
Ažurirano: 09.06.2018. 11:00h

Posebna jedinica policije (PJP) i služba bezbjednosti Ambasade Sjedinjenih Američkih Država (SAD) su u sklopu zajedničke saradnje danas u Podgorici izveli taktičko-pokaznu vježbu kojom je simuliran napad na objekat Ambasade SAD, saopšteno je iz Uprave policije.

U saopštenju se dodaje da je cilj vježbe bio provjera svih činilaca odgovornih za bezbjednost Ambasade SAD tokom kriznih situacija.

"Ovom vježbom, koja je uspješno izvedena, crnogorska policija i služba bezbjednosti Ambasade SAD su pokazali koordiniranost i spremnost da uspješno odgovore izazovima koji su, kao vježbovna pretpostavka, postavljeni. Tokom vježbe taktički timovi PJP su, brzom reakcijom i u koordinaciji sa kriznim štabom, uspješno neutralisali lica koja su izvršila simulirani napad i nakon toga su uspostavili uslove neophodne za otklananje daljih prijetnji i napada", kazali su iz Uprave policije.

Nakon održavanja taktičke vježbe izvršena je analiza postupanja svih učesnika vježbe.

"U izvođenju taktičko-pokazne vježbe su, pored službenika PJP, Centra bezbjednosti Podgorica i više drugih organizacionih jedinica policije i MUP-a koji su inače uključeni u reagovanje u kriznim situacijama, učestvovali i predstavnici drugih službi među kojima su na terenu bili i službenici Zavoda za hitnu medicinsku pomoć, Urgentnog centra i Službe zaštite Glavnog grada", zaključuje se u saopštenju Uprave policije.

Galerija

Bonus video: