AUTO-MOTO SAVEZ:

Budite oprezni: Saobraća se po mokrim i klizavim putevima, smanjena vidljivost

Na regionalnom putu Cetinje - Njeguši saobraćaj će biti obustavljen od 14 do 19 sati
0 komentar(a)
Klizav put, Foto: Shutterstock
Klizav put, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 30.01.2019. 16:24h

U Crnoj Gori jutros se saobraća po mokrim i klizavim putevima i uz mjestimično smanjenu vidljivost, saopštili su iz Auto-moto saveza.

Na putevima koji vode pored rijeka i kosina moguća je pojava sitnijih odrona.

Iz AMCSG su kazali se tokom dana očekuju nestabilne vremenske prilike i savjetovali vozačima opreznu vožnja prilagođena trenutnom stanju na putu i poštovanje pravila saobraćaja.

Na putevima na kojima su radovi u toku izmijenjen je režim vožnje.

Na magistralnom putu Ulcinj – Krute saobraćaj je zbog minerskih radova prekinut za sve vrste vozila.

Na regionalnom putu Cetinje - Njeguši saobraćaj će biti obustavljen od 14 do 19 sati.

Saobraćaj na regionalnom putu Petrovići - Vraćenovići biće obustavljen od devet do 13 sati zbog završnih radova.

Na putu Krstac - Lovćen - Ivanova Korita saobraćaj će biti obustavljen od deset do 12 i od 14 do 16 sati.

Zbog druge faze rekonstrukcije puta Petrovac – Podgorica, od raskrsnice sa obilaznicom Golubovci do raskrsnice sa putem za aerodrom, promijenjen je režim saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni.

Zbog miniranja na južnom portalu tunela Vežesnik autoputa Bar - Boljare, na prvoj sekciji Smokovac - Uvač - Mateševo, saobraćaj će biti obustavljen za sve vrste vozila do 30 minuta u terminima od jedan do pet sati, od deset do 12 sati i od 14 do 16 sati.

Iz AMSCG su kazali da će zbog izvođenja rekonstrukcije dionice magistralnog puta Ribarevina – Mojkovac na lokalitetima Lepenac i Stevanovac režim saobraćaja biti promijenjen sa dvosmjernog na jednosmjerni.

Na magistralnom putu Petrovac-Bar-Ulcinj, zbog sanacije puta, promijenjen je režim saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni.

Do završetka gradnje kanala za atmosferske vode u Risnu na ukrštanju dionica Kamenari - Kotor i starog puta Risan - Grahovo, promijenjen je režima saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni.

Do završetka radova na rekonstrukciji mosta “Radovan Pavicevic“ na rijeci Zeti u Danilovgradu doći ce do privremene obustave saobraćaja, a saobracaće se preko privremenog mosta za pješake i putnička vozila čije ukupno opterećenje ne prelazi 3,5 tone. Teretni i autobuski saobraćaj se preusmjerava alternativnim saobracajnicima Podgorica – Spuž i Danilovgrad – Bogetići.