UPS spasila austrijsku jahtu i šest ljudi: "Mamula" oštećena, ima povrijeđenih

Veliko nevrijeme koje je sinoć zahvatilo taj dio zaliva, olujni vjetar i talasi zaprijetili su da jahtu bace na obalu, pa su sa "Mamule" uputili poziv u pomoć i zatražili evakuaciju
124 pregleda 3 komentar(a)
potraga Uprava pomorske sigurnosti, Foto: Uprava pomorske sigurnosti Crne Gore
potraga Uprava pomorske sigurnosti, Foto: Uprava pomorske sigurnosti Crne Gore
Ažurirano: 09.06.2018. 08:05h

Uprava pomorske sigurnosti Crne Gore (UPS) i firma Boka Pilot iz Bijele, spasili su rano jutros jahtu "Mamula" i šest ljudi na njoj.

Jahta pod asutrijskom zastavom bila je vezana za plutaču u uvali Rose na ulazu u Boku, na oko 50-70 metara udaljenosti od obale.

Veliko nevrijeme koje je sinoć zahvatilo taj dio zaliva, olujni vjetar i talasi zaprijetili su da jahtu bace na obalu, pa su sa "Mamule" uputili poziv u pomoć i zatražili evakuaciju.

"Poziv u pomoć naš Pomorski operativni centar dobio je u tri sata i tri minuta i odmah smo reagovali zajedno sa Željkom Malovićem iz kompanije Boka Pilot iz Bijele. Njihovim plovilom uspjeli smo doći do jahte i sa nje evakuisati šest osoba – četiri žene i dva muškarca, svi državljani Austrije. Pošto je među njima bilo i povrijeđenih, o svemu su obaviješteni policija i Hitna pomoć koji su preuzeli Austrijance nakon što smo ih iskrcali u luci Zelenika. Povrijeđenima je pružena medicinska pomoć, a jedna od žena je zbog ozbiljnijih povreda hospitalizivana u bolnici Meljine", kazao je jutros za "Vijesti" direktor Uprave pomorske sigurnosti Crne Gore, Safet Kočan.

Oštećena austrijska jahta ostala je u Rosama, ali joj ne prijeti opasnost od potonuća.

O svemu je obaviještena Lučka kapetanija Kotor od čije Inspekcije sigurnosti plovidbe se očekuje da preuzme dalje korake u vezi ovog incidenta.

Bonus video: