Učenici "1. juna" izlagali grnčarske radove u Delti

Učenik Zdravko Čepić kaže da mu je bilo zanimljivo da radi na ovoj izložbi, jer su pravili radove od gline koju su pekli
73 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 16.09.2012. 15:59h

Učenici Resursnog centra “1. jun” organizovali su tokom vikenda u Delta sitiju izložbu grnčarskih radova koju su posvetili ambasadi Ujedinjenih Arapskih Emirata, kako bi se zahvalili na donaciji i pomoći.

Grnčarski radovi su rađeni na temu “Plamen” i bili su izloženi u holu Delta sitija, a pažnju prolaznika privlačili su brojni radovi od gline 20 učenika “1. juna”.

Radovi učenika bili su izloženi u vitrinama sa raznobojnim i neobičnim svijećama od terakote.

Učenik Zdravko Čepić kaže da mu je bilo zanimljivo da radi na ovoj izložbi, jer su pravili radove od gline koju su pekli, a kasnije bojali raznim tehnikama.

Njegova drugarica Violeta Vuković je, takođe, bila jedan od izlagača, ističe da je uživala dok je pravila razne oblike svijeća.

“Bilo mi je zanimljivo dok smo pravili radove od gline, radili smo malo više od dva mjeseca. Sve smo bojali temperama ili lakom”, rekla je Violeta.

Izložba je napravljena uz podršku profesora Mirka Dragovića i umjetnice Nade Kažić, a oko 20 učenika iz Centra je stvaralo simpatične grnčarske figure.

“Kroz ovakve aktivnosti djeca pokazuju kreativnost, emocije, kvalitetno utroše vrijeme i imaju lijepo druženje. Vole sve radionice, a ovoj izložbi su posvetili više od dva mjeseca i potrudili su se da sve to izgleda lijepo”, rekla je nastavnica Vesna Vuković.

Vuković je pojasnila da djeca iz Centra imaju razne aktivnosti i različite sekcije, tako da uvijek organizovano provode vrijeme i trude se da se socijalizuju i integrišu u društvo.

Ona je kazala da je upravo to bio cilj i ove izložbe, jer kroz ovakve i slične aktivnosti djeca pokazuju da društvo treba da se oslobodi predrasuda i pokažu da su sposobna da budu korisni članovi društva.

“Ovo je lijep način za promociju naše ustanove. Trudimo se da očuvamo i njegujemo potencijal svakog djeteta, sa njima radimo svakodnevno i imamo aktivnosti koje ih podstiču da stvaraju i napreduju”, rekla je nastavnica Milijana Radusinović.

Galerija

Bonus video: