Vučinić: Nije problem otac Džomić

“Umjesto da rješavaju crnogorsko crkveno i imovinsko pitanje zlonamjerna administracija ratuje protiv sopstvene države i želi joj zlo"
56 pregleda 9 komentar(a)
Stevo Vučinić, Foto: Arhiva Vijesti
Stevo Vučinić, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 14.09.2012. 17:27h

Stevo Vučinić iz Crnogorske pravoslavne crkve rekao je juče da sveštenik Mitropolije crnogorsko-primorske Velibor Džomić, koji je ponovo dobio rješenje da mora da napusti Crnu Goru, nije bezbjednosni problem Crne Gore nego su problem oni koji “to od njega prave” umjesto da štite Crnogorsku crkvu.

“Umjesto da rješavaju crnogorsko crkveno i imovinsko pitanje zlonamjerna administracija ratuje protiv sopstvene države i želi joj zlo. Sudovi koriste pravne marifetluke da bi spriječili da se ta imovina vrati pod kompetencije države dok Uprava za nekretnine upisuje i potvrđuje da je državna imovina vlasništvo Beogradske patrijaršije”.

“Zaštitnik državne imovine i državni tužilac se tim povodom ne očituju, a političari zloupotrebljavaju crkveno pitanje s ciljem da se predstave zaštitnicima crnogorskih interesa. Svi zajedno, neprijateljskim odnosom prema našoj crkvi, crkvenoj imovini i kulturnoj baštini, organizovano podrivaju ustavni poredak na način na koji bi im pozavidjeli naši najveći neprijatelji”, smatra Vučinić, dodajući kako je “za sve njih otac Velibor bespomoćni i naivni građanin”.

Bonus video: