Paola "spakovala kofere": Pas stradalog turiste ide u Njemačku

O Paoli će u Njemačkoj brinuti prijatelji stradalog Rolfa, sa kojima je on nekad šetao svog psa
55 pregleda 2 komentar(a)
Ažurirano: 13.09.2012. 10:14h

Imovina njemačkog planinara Karlhjajnc Rolfa (72) iz Drezdena, koji je smrtno stradao 26. avgusta prilikom pohoda na durmitorski vrh Mali Međed, jutros je iz najstarijeg žabljačkog auto kampa "Ivan do" otpremljena u Njemačku.

Za upravljač automobila nesrećnog turiste sjeo je predstavnik najvećeg evropskog automobilskog kluba ADAC koji je na zahtjev Rolfovog brata Metzler Steffena doputovao na Žabljak i oko 10 časova krenuo prema Drezdenu.

Prethodno je sa vlasnikom kampa Radomirom Šibalićem, u prisustvu službenika policije, zapisnički primio stvari koje je Šibalić svih ovih dana brižljivo čuvao. Šibalić je dao popust prilikom plaćanja jer se njegov kamp, jedini sa sjevera Crne Gore, našao u vodiču ADAK-a.

"Mala" se vraća u Njemačku: Prijatelji pokojnog Rolfa dolaze po psa >>>

Posmrtni ostaci Njemca stradalog na Durmitoru nijesu stigli do porodice >>>

U vozilo namijenjeno za kampovanje ušla je i ženka njemačkog boksera koju je toga kobnog dana Rolf ostavio u kampu, o kojoj su se do tog trenutka brinuli Radomir i njegov rođak, dramaturg iz Beograda Božo Šibalić, koji je u svojoj kući, na očevini, do nedavno provodio godišnji odmor.

Umiljati kućni ljubimac privlačio je pažnju i drugih na Ivan dolu. Dugo su je nazivali "Mala", sve dok se preko ambasade Njemačke u Podgorici nije javila jedna porodica iz komšiluka pokojnog Rolfa koja će preuzeti staranje o - Paoli.

Predstavnik ADAC Lotar Rupperti Rudolf kaže da će u Drezden stići u petak.

Sa koliko se pažnje prema Paoli odnosio Radomir Šibalić i ukućani vidjelo se i na rastanku po njenim reakcijama na njihove pozive kroz koje se osjećao žal zbog rastanka.

Inicijativu o tome da se Paoli pruži šansa da, umjesto da bude udomljena u Crnoj Gori, ipak bude vraćena u Njemačku, je pokrenulo podgoričko Društvo za zaštitu životinja.

Predsjednica Društva, Svetlana Manojlović, kaže da su oni iz DZZŽ svim njemačkim organizacijama poslali dopis da se pas vrati u Njemačku. U roku od 12 sati javili su se Mirko i Doris, prijatelji pokojnog Rolfa, koji su često šetali svog psa šnaucera sa stradalim Njemcem.

Manojlović je o svemu pisala njemačkom ambasadoru u Crnoj Gori, te više puta bila u kontaktu sa predstavnicom konzularnog odjeljenja i zahvaljuje im na profesionalnoj i konstruktivnoj saradnji u vezi sa slučajem.

Galerija

Bonus video: