Potpredsjednik Savjeta mladih DPS-a: Opoziciju nije briga za 5000 mladih

Odbornik SO Kotor navodi kako jedini koji u predizborno vrijeme manipulišu Programom stručnog osposobljavanja svršenih visokoškolaca dolaze iz redova opozicije
26 komentar(a)
Ažurirano: 12.09.2012. 19:11h

Potredsjednik Savjeta mladih DPS-a Ilija Mlinarević kazao je juče da „crnogorskoj opoziciji ni dobro ne valja”, reagujući tako na kritike Vladinog projekta stručnog osposobljavanja visokoškolaca.

U opoziciji i dijelu javnosti sumnjaju da je taj projekat, kojim će navodno od januara sljedeće godine svim svršenim visokoškolcima biti omogućeno da rade devet mjeseci i tako se stručno osposobljavaju, s tim što bi im država plaćala nešto više od 200 eura, dio predizbornog marketinga.

“Opoziciji je važno da pokuša da DPS-u nanese štetu i ubere koji jeftini dnevnopolitički poen, pa makar i po cijenu da ispolitizuju jedan sjajan projekat i u svoje politikanstvo uvuku skoro 5000 mladih ljudi”, rekao je Mlinarević.

Odbornik SO Kotor navodi kako jedini koji u predizborno vrijeme manipulišu Programom stručnog osposobljavanja svršenih visokoškolaca dolaze iz redova opozicije.

„Kada bismo se obazirali na ovakve i slične prozivke, nikada se niko ne bi zaposlio niti bismo kome pomagali, jer bi opozicija uvijek nalazila izgovor zašto vlast to ne treba da radi – ili su izbori, ili počinjemo pregovore, ili nam treba podrška za neku odluku”.

„Oni uvijek nađu razlog da pravdaju svoj poraz, makar to podrazumijevalo vrijeđanje dostojanstva građanina. Opozicioni politikanti bi bili najzadovoljniji kada vlast ne bi ništa radila i to je njihova osnovna greška. Nikako da shvate da naša koalicija vodi odgovornu i promišljenu politiku, usmjerenu na poboljšanje životnog standarda svih građana Crne Gore”, ocijenio je Mlinarević.

Bonus video: