Zabjelčani pisali peticiju: Komunalije su plaćene, napravite put i rasvjetu

Pomenute zgrade izgrađene su u okviru vladinog projekta “1.000+ stanova”
99 pregleda 1 komentar(a)
Zabjelo, zgrada, Foto: Luka Zeković
Zabjelo, zgrada, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 11.09.2012. 19:29h

Iako su u svoje stanove uselili još prije tri godine, stanari dvije zgrade u Ulici Blažene Ozane na Zabjelu nemaju adekvatan prilaz zgradama i moraju da gaze kroz lokve, blato, ili veliku prašinu.

Zbog toga su prikupili 200 potpisa i predali peticiju Glavnom gradu i Agenciji za izgradnju i razvoj, kojom traže da ispune svoje obaveze, pošto je investitor, građevinska firma "Lipa" sa Cetinja, svoje ispunila odavno.

"Peticijom smo zahtijevali da se što prije izgrade saobraćajnica i prilazni put, a trebalo je da budu završeni još 2009. godine kada je zgrada useljena. Investitor zgrade je izmirio svoje obaveze prema Glavnom gradu za komunalnu dozvolu, što nam je potvrđeno u Agenciji za izgradnju. Prilikom potpisivanja peticije priključili su nam se i vlasnici kuća u ulici, kao i dio etažnih vlasnika još jedne zgrade koja se nalazi na početku ulice", kazao je Petar Koprivica.

Pomenute zgrade izgrađene su u okviru vladinog projekta “1.000+ stanova”.

Opasno i za pješake

On kaže da je peticija od 200 potpisa kao zahtjev poslana i Elektrodistribuciji, u cilju regulisanja ulične rasvjete, s obzirom na to da ne postoji.

U zgradi ne radi lift, a ni pitanje kanalizacije nije rješeno.

"Konstantno se stvaraju rupe u asfaltu, a posebno je to izraženo u jesenjim i zimskim mjesecima"

"Skupština etažnih vlasnika nekoliko ulaza iz zgrade 'Lipa', kao i nekoliko stanara pojedinačno, obraćali su se Agenciji pitanjem kada se može očekivati prilazni put, nakon čega im je odgovoreno da su imovinsko -pravni odnosi neriješeni na dijelu budućeg puta i da je za sada nemoguća gradnja, kao i da je dokumentacija proslijeđena Direkciji za imovinu. Međutim, mi smo razgovarali sa vlasnikom spornog zemljišta Žarkom Kažićem, koji kaže da on želi da proda tu zemlju jer ovako ne služi nikome", dodao je Koprivica.

U Ulici Blažene Ozane nalaze se dvije zgrade sa oko 160 stanova, kao i nekoliko kuća.

"Ulica i prilaz su u jako lošem stanju i opasni su za saobraćaj i bilo kakvo kretanje, posebno pješaka. Konstantno se stvaraju rupe u asfaltu, a posebno je to izraženo u jesenjim i zimskim mjesecima kada je gotovo nemoguće proći ulicom bez automobila. Najugroženija su djeca koja jedino tuda mogu proći do škole, a sve to se dešava u 21. vijeku u glavnom gradu evropske države, koja pretenduje da bude članica Evropske unije", rekao je Koprivica.

Bonus video: