U ORGANIZACIJI CENTRA ZA KULTURU BERANE

Državna smotra recitatora u Beranama

Na ovogodišnjoj smotri među najmlađim recitatorima najbolja je bila Paula Petrović iz Tivta, drugo mjesto pripalo je Zani Adrović iz Petnjice, a treći je bio Jovan Jakšić sa Žabljaka
133 pregleda 0 komentar(a)
recitatori Berane, Foto: Tufik Softić
recitatori Berane, Foto: Tufik Softić
Ažurirano: 08.06.2018. 11:37h

Na petoj Državnoj smotri recitatora koja je sinoć održana u Beranama, u kategoriji srednjih škola učenica Gimnazije “Panto Mališić” iz ovog grada Paola Iritano osvojila je prvo mjesto, a učenica beranske OŠ “Vuk Karadžić” Anja Boričić bila je druga u karegoriji od VI do IX razreda.

Na ovogodišnjoj smotri među najmlađim recitatorima najbolja je bila Paula Petrović iz Tivta, drugo mjesto pripalo je Zani Adrović iz Petnjice, a treći je bio Jovan Jakšić sa Žabljaka.

Među starijim osnovcima svojim recitatorskim sposobnostima prvo mjesto je zauzela Nikšićanka Martina Milić, pored drugoplasirane Anje Boričić mjesto među najboljima osvojila je i Milica Lončar iz Pljevalja.

Prema ocjeni tročlanog žirija u kategoriji srednjih škole prvo mjesto pripalo je Pauli Iritano, drugoplasirani bio je Haris Ćorović iz Bara, dok je treća bila Ksenija Vukojević iz Bijelog Polja.

Organizator već tradicionalne smotre bio je Centar za kulturu Berane, uz podršku Ministarstva kulture Crne Gore i Opštine Berane.