Vukova porodica zahvalila svima koji su učestvovali u prikupljanu novca za liječenje

Maleni Vuk je prijevremeno rođena beba sa nepuno kilogram i po. Na odjeljenju neonatologije proveo je tri i po mjeseca, a odmah nakon prvog rođendana ljekari su mu dijagnostifikovali cerebralnu paralizu
78 pregleda 0 komentar(a)
Humanitarna akcija za Vuka Mitrovića, Foto: Svetlana Mandić
Humanitarna akcija za Vuka Mitrovića, Foto: Svetlana Mandić
Ažurirano: 08.06.2018. 11:43h

Kako sada stvari stoje za malenog Nikšićanina Vuka Mitrovića, koji boluje od cerebralne paralize, do kraja sedmice biće prikupljen novac neophodan za njegovo liječenje matičnim ćelijama u Turskoj. Od potrebnih 33.900 eura za sada nedostaje manje od 3.500 eura, a u akciju su se uključili ne samo Nikšićani, nego cijela Crna Gora.

"Zaista smo iznenađeni kako su ljudi reagovali i ne znamo kako da im zahvalimo. Razmišljali smo kako ćemo nabaviti novac, a evo za nedjelju dana je prikupljeno 90 odsto sredstava. Hvala im svima", kazala je "Vijestima", Vukova majka Biljana.

Maleni Vuk je prijevremeno rođena beba sa nepuno kilogram i po. Na odjeljenju neonatologije proveo je tri i po mjeseca, a odmah nakon prvog rođendana ljekari su mu dijagnostifikovali cerebralnu paralizu.

"Rekli su nam da je u pitanju dosta težak oblik cerebralne paralize, da nema pravila, da radimo dosta sa njim i da ga redovno vodimo na fizikalnu terapiju. Čini nam se da ima napretka, mada sve to sporo ide. Preporučili su nam liječenje matičnim ćelijama u Turskoj", kazala je Biljana.

Vuk, koji ne može da priča, ne sjedi i ne hoda, za nekadašnji praznik Dan borca, 4. jul, puni tri godine. Roditelji se nadaju da će ubrzo nakon trećeg rođendana otići za Tursku i da će se vratiti nazad kao pobjednik. Uostalom, to mu je i predodređeno imenom i datumom rođenja .

"Ma, nije on uzalud Vuk. A i pravi je borac", sa osmijehom je kazala njegova majka.

Nikšićani su danas ispred apoteke Uniprompharm mogli besplatno da izmjere šećer u krvi i krvni pritasak i doniraju novac za Vukovo liječenje, shodno mogućnostima.

U prikupljanju preostalog novca svi koji žele mogu pomoći slanjem SMS-a tako što će upisati 20 i poslati na 14543, uplatom na žiro račun 520-38802-69 ili devizni račun 520042000000877474.

Bonus video: