Podgorica: "Bulevar slavnih" asfaltiran, aktivisti DPS-a traže zahvalnost

"Ovih dana aktivisti DPS idu po ulici i govore kako su oni svojim uticajem obezbijedili da dobijemo asfalt"
79 pregleda 24 komentar(a)
Ažurirano: 07.09.2012. 18:36h

Proleterska ulica na Koniku konačno je asfaltirana, ali se građani spore kome pripadaju zasluge - aktivistima vladajućeg DPS-a, ili pak stanovnicima koji su čekali i apelovali punih 20 godina i plaćali poreze.

Čekajući asfalt, stanovnici Proleterske na Vrelima ribničkim, poznate i kao “bulevar slavnih”, mučili su muku, zimi zbog blata a ljeti zbog prašine, pisali peticije, organizovali performanse, ali uzalud, sve do prije nekoliko dana.

“Punih 20 godina smo tražili da se asfaltira naša ulica u kojoj godinama ljeti nijesmo mogli da otvorimo prozore od prašine, a zimi nijesmo mogli da prođemo od blata.

Pisali smo peticije, organizovali okupljanja i napokon dobili asfalt. Kompletno asfaltiranje ulice koja je dugačka oko 1.200 metara završeno je za svega dva dana.

"Pisali smo peticije, organizovali okupljanja i napokon dobili asfalt. Kompletno asfaltiranje ulice koja je dugačka oko 1.200 m završeno je za svega dva dana", kazao je Pejović

Međutim, ovih dana aktivisti DPS idu po ulici i govore kako su oni završili i svojim uticajem obezbijedili da dobijemo asfalt. Jedan od njih je i naš komšija Esad Ećo”, kazao je Boban Pejović juče “Vijestima”.

Ećo nije odgovarao na telefonske pozive, a njegov otac Šemsudin rekao da ne zna da li je asfaltiranje sredio njegov sin i da nema njegov broj telefona.

Sefat Kačar, međutim, tvrdi da je Proleterska ulica asfaltirana zahvaljujući partiji na vlasti.

"Zahvaljujem se DPS-u, i poručujem - glasaćemo DPS, pa da nećemo 'ljeba jes'", kazao je Kačar.

Većina stanovnika Proleterske ulice nezadovoljni su, međutim, što, kako su kazali, aktivisti DPS-a na ovaj način pokušavaju da uberu poene.

Smatraju da partija Mila Đukanovića neprimjerenom kampanjom pokušava da obezbijedi nove glasove.

"Lagali su nas više od 20 godina za put, struju, vodu. Sada idu od kuće do kuće i hvale se kako su nam asfaltirali ulicu, što naravno nije tačno. Novac za asfaltiranje ulice nije izdvojio DPS, već smo mi godinama plaćali porez i razne namete koje su uzimali od nas.

Ilustracija

Sada nam naplaćuju poreze na telefone, brojila za struju i ko zna šta još. Sve to su naše pare, i ove za asfalt, i one od kojih finansiraju izbore i uzimaju novac za svoje plate, stanove, automobile i razne privilegije", istakao je Slavko Pejović.

Njegov komšija Milutin Đule smatra da je ulica trebalo da se asfaltira još prije dvije decenije.

"Godinama smo sakupljali potpise, nosili peticije, ali u Opštini htjeli da nas prime. Ove godine smo više puta protestovali, tražeći da se napokon postavi asfalt, pravili smo performans, pozivali novinare i tako skrenuli pažnju na naš problem. Sada aktivisti DPS pokušavaju da zarade poene na našoj muci", ocijenio je Đule.

Leš konja u park-šumi

Dok su se stanovnici Proleterske ulice raspravljali ko je zaslužan za asfaltiranje ulice, u samo 300 metara udaljenoj park-šumi raspadao se leš konja.

Uginuli konj, u fazi raspadanja, nalazi se na rubu šume, samo 200 metara daleko od tribina stadiona na kojem se pripremaju fudbaleri Crne Gore za utakmicu protiv Poljske i start kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo. Istovremeno, samo nekoliko stotina metara bliže centru grada, na ostrvu između dviju traka Bulevara Pete proleterske, mirno je pasao konj.

Galerija

Bonus video: