KUD "Aluminijum" oduševio na festvalu u Izmiru

Na festivalu su nastupala još folklorna društva iz Indonezije, Poljske, Makedonije, Rumunije, Turske, Španije i sjevernog Kipra
0 komentar(a)
Ažurirano: 06.09.2012. 13:54h

KUD „Aluminijum“ nastupao je na 7. međunarodnom festivalu folklora, koji je od 27. avgusta do 2. septembra održan u Izmiru, u Turskoj.

Mladi članovi društva, predvođeni koreografom Vasilijem - Batom Rogošićem i predsjednikom Dušanom Banjevićem, turskoj publici su se predstavili najpopularnijim igrama sa prostora Crne Gore.

Portparol KAP-a Goran Škatarić tvrdi da su nakon svakog nastupa nagrađeni dugotrajnim aplauzima i ovacijama.

“Posebno zapažen bio je nastup na centralnoj večeri u prepunom izmirskom amfiteatru na otvorenom, gdje su besprekorno izvedeni crnogorsko kolo i igre iz Boke oduševili oko 2.000 posjetilaca. O uigranosti i posvećenosti koreografijama mladih igrača najbolje govori ne samo oduševljenje publike, već i brojne čestitke predstavnika društava iz drugih zemalja, koje su učestvovale na festivalu”, saopštio je Škatarić.

U okviru programa festivala, delegacija „Aluminijuma“ gostovala je kod gradonačelnika Izmira, grada sa pet miliona stanovnika u azijskom dijelu Turske.

Banjević je upoznao domaćina sa radom i organizacijom KUD-a i uručio mu simbolične poklone iz Crne Gore.

Na festivalu su nastupala još folklorna društva iz Indonezije, Poljske, Makedonije, Rumunije, Turske, Španije i sjevernog Kipra.

Bonus video: