Stanari njegovali jelu 34 godine, komšija je posjekao zbog sinove kuće

“Jela je bila visoka preko deset metara, sa velikom krošnjom koja se naginjala na kuću mog sina" objašnjava Milonjić
142 pregleda 7 komentar(a)
Jela, Foto: Irena Jovanović
Jela, Foto: Irena Jovanović
Ažurirano: 06.09.2012. 14:55h

Milorad Radetić tvrdi da je Vesko Milonjić posjekao jelu koju su stanari zgrade u Ulici Miloja Pavlovića njegovali više od tri decenije.

Radetić je kazao “Vijestima” da je Milonjić srušio drvo koje je bilo zasađeno na državnoj imovini u naselju Gornja Gorica.

Milonjić, međutim, tvrdi da je dobio saglasnost za sječu od vlasnika parcele na kojoj se drvo nalazilo.

Radetić tvrdi da stanari zgrade nemaju u posjedu parcele u dvorištu, tako da niko lično nije mogao dati odobrenje za sječu drveta

“Jela je bila visoka preko deset metara, sa velikom krošnjom koja se naginjala na kuću mog sina. U zimskom periodu, kada bi padao snijeg, kuća je bila ugrožena, pa sam zaključio da je najbolje da se drvo posiječe. Nijesam to uradio sam... dobio sam dozvolu od vlasnika parcele... koji je nedavno kupio stan u toj zgradi”, objasnio je Milonjić, istakavši da je angažovao radnika “Zelenila” da posiječe jelu.

Nikog nije pitao za dozvolu

Radetić tvrdi da stanari zgrade nemaju u posjedu parcele u dvorištu, tako da niko lično nije mogao dati odobrenje za sječu drveta, već je takvu odluku mogao da donese samo kućni savjet.

“Stanari imaju samo posjedovni list za stan. Nemamo nikakve parcele u dvorištu, to je državna imovina”, rekao je Radetić, istakavši da mu je supruga ispričala da je Milonjić posjekao drvo i da nije nikoga pitao za dozvolu.

Stanarka sa drugog sprata ne zna ko je i zbog čega posjekao jelu

On je “Vijestima” kazao da je jela presađena iz saksije prije 34 godine i da nije predstavljala nikakvu opasnost, već je pružala hladovinu i vazduh kojeg je sve manje zbog požara.

“Drveće je naše blago. Toliko požara u posljednja dva mjeseca je uništilo jedan od naših osnovnih izvora života, a sada se sijeku i drveća u dvorištu, iako i ovako ne možemo da dišemo”, istakao je Radetić.

Njegova supruga, koja je i posadila jelu, tvrdi da je plakala nakon što je posječena.

Stanarka sa drugog sprata ne zna ko je i zbog čega posjekao jelu, ali smatra da je to bespotrebno urađeno.

Bonus video: