Bubanje dobili kuću

Najstariji, Slavko Bubanja, kao i njegovi brat i sestra, bili su, naime, štićenici Doma „Mladost“ u Bijeloj
435 pregleda 7 komentar(a)
Bubanje, Foto: Ministarstvo rada i socijalnog staranja
Bubanje, Foto: Ministarstvo rada i socijalnog staranja
Ažurirano: 06.09.2012. 08:01h

Ministar rada i socijalnog staranja Suad Numanović i predsjednik Opštine Vuka Golubović posjetili su juče porodicu Bubanja u selu Bubanje, kojima je, uz zajedničku podršku, podignut krov nad glavom.

Najstariji, Slavko Bubanja, kao i njegovi brat i sestra, bili su, naime, štićenici Doma „Mladost“ u Bijeloj, ali su se nakon izlaska iz te socijalne ustanove suočili sa najvećim životnim problemom – gdje i kako dalje.

Ministar Numanović je kazao da su Ministarstvo i lokalna uprava prepoznali ovaj slučaj kao jedan od ekstremnih kojima je pomoć neophodna i iznašli sredstva da se ovoj porodici pomogne da dovrše izgradu kuće.

„Kroz ovaj primjer mi smo pokazali brigu i za sve druge štićenike koji napuštaju dom u Bijeloj, ali i za ostale ekstremne socijalno ugrožene slučajeve. U posljednjih godinu imali smo trinaest slučajeva gdje smo pomogli u izgradnji ili adaptaciji objekata za stanovanje“, rekao je Numanović.

On je podsjetio da resorno ministarstvo u saradnji sa opštinama gradi stanove za socijalno ugrožene porodice i da se jedna takva zgrada gradi i u Petnjici kod Berana.

Prema njegovim riječima, u narednih godinu biće izrađeni socijalni kartoni, „ali u ovom trenutku u Crnoj Gori socijalnu pomoć primaju svi kojima je potrebna“.

„Mnoge kategorije korisnika se međusobno preklapaju, ali mislim da trenutno imamo oko pedeset hiljada korisnika nekog vida socijalne pomoći“, kazao je Numanović.

Bonus video: