Odlikovani crnogorski vojnici u Kabulu

NATO medalja dodjeljuje se pripadnicima oružanih snaga kao priznanje za angažovanje i uspješno izvršavanje postavljenih zadataka u mirovnoj misiji ISAF
150 pregleda 8 komentar(a)
Miljan Ratković, Željko Dedijer, Foto: Odbrana.gov.me
Miljan Ratković, Željko Dedijer, Foto: Odbrana.gov.me
Ažurirano: 04.09.2012. 09:35h

Crnogorski vojnici angažovani u ISAF misiji u Avganistanu, kapetan Miljan Ratković i vodnik I klase Željko Dedijer dobili su NATO medalje, priznanje za uspješno izvršavanje zadataka.

Iz Ministarstva odbrane je saopšteno da su odlikovanja, crnogorskim vojnicima, uručili komandant 19. Hrvatskog kontigenta i komandant multinacionalnog tima zemalja Američko - Jadranske povelje.

NATO medalja dodjeljuje se pripadnicima oružanih snaga kao priznanje za angažovanje i uspješno izvršavanje postavljenih zadataka u mirovnoj misiji ISAF.

Navodi se da je u toku priprema za primopredaju dužnosti, i da se uskoro se očekuje povratak Ratkovića i Dedijera u Crnu Goru.

"Nakon nešto više od šest mjeseci provedenih u mirovnoj misiji u Avganistanu na dužnostima u sekciji S-1 Štaba Škole vojne policije Avganistanske Nacionalne Armije u Kabulu, u narednom periodu Ratkovića će zamijeniti poručnik Predrag Lučić koji je upućen u tu državu kao dio 6. crnogorskog kontingenta", kaže se u saopštenju.

Bonus video: