Bioskop se vraća u Budvu

Budva je pedesetih godina imala tri filmska preduzeća - “Lovćen film”, “Mediteran film” i “Zeta film”, koji, nažalost, iako su bili nosioci filmske industrije, više ne postoje
87 pregleda 5 komentar(a)
Ažurirano: 03.09.2012. 09:17h

Nakon punih osam godina, od kada je metropola turizma, privatizacijom filmskog preduzeća “Zeta film”, ostala bez jedine biskopske sale, napokon bi Budva mogla ponovo da dobije savremeni bioskop.

Skupština opštine trebalo bi koliko sjutra da se izjasni o odluci o izdavanju u dugoročni zakup od 15 godina poslovnih prostorija ukupne površine 800 kvadrata u luksuznom stambeno – poslovnom centru “TQ plaza”. Svi oni koji su zainteresovani moći će da dostave ponude, a pravo učešća na javnom pozivu, koji će biti raspisan, moći će da imaju svi oni koji, osim spremnosti da finansiraju, projektuju i upravljaju bioskopskom salom, imaju i licencu o profesionalnom obavljaju te djelatnosti.

Kako se navodi u odluci koja će se sjutra naći pred odbornicima, a u koju su “Vijesti” imale uvid, nakon isteka petnaestogodišnjeg zakupa, zakupac je dužan da u vlasništvo Opštine prenese svu opremu.

Prostorije u “TQ plazi” pripale su Opštini na osnovu ugovora o zajedničkom poslu oko izgradnje poslovno-stamebnog centra.

Menadžerka grada Milena Marović-Bogdanović potvrdila je za “Vijesti” da se već interesovala distributerska kuća “MCF CG” i multiplex bioskop “CINEPLEX” Montenegro.

“Već sam ostvarila kontakte sa jednim od direktora ’MCG Mega Com film’ Igorom Stankovićem. Oni su se nama već obratili pismom o zainteresovanosti za otvaranje, operativno vođenje, projekciono opremanje, kao i oživljavanje bioskopa u Budvi, koji će svojim kvalitetom i sadržajem značajno unaprijediti kulturni život”, istakla je Marović – Bogdanović.

Ta kompanija je, kako je rekla, pokazala interesovanje da od prostora u “TQ plazi” napravi pravi kulturno-zabavni centar i mjesto gdje će se okupljati mladi ljudi.

“Kako je precizirano odlukom, sa onim koji bude dostavio najbolju ponudu potpisaćemo ugovor na 15 godina, gdje će njihova obaveza biti kompletno projekciono opremanje, a naše kompletno dovođenje prostora bioskopa kao i prostorija vezanih za funkcionisanje bioskopa u stanje pretprojekcionog opremanja. Da bismo ušli u realizaciju svega ovoga, na sjednici SO, zakazanoj za 4. septembar, na dnevnom redu biće odluka o davanju u dugoročni zakup prostora, na osnovu koje bi ušli u procedure tendera”, kazala je Marović-Bogdanović.

Ona se iskreno nada da će realizacija projekta početi već početkom novembra, koliko je potrebno da se završi sva potrebna dokumentacija.

Zanimljivo je napomenuti da je Budva pedesetih godina imala tri filmska preduzeća - “Lovćen film”, “Mediteran film” i “Zeta film”, koji, nažalost, iako su bili nosioci filmske industrije, više ne postoje.

Galerija

Bonus video: