Sejdovići tvrde da im aktivisti DPS-a za glasove nude brašno

“Tražili su nam ličnu kartu za priključenje na vodu. Isto tako, nudili su nam brašno i šećer"
56 pregleda 34 komentar(a)
Sejdovići, Foto: Luka Zeković
Sejdovići, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 01.09.2012. 10:00h

Nekoliko mještana romskog naselja Doljani saopštili su “Vijestima” da aktivisti DPS-a proteklih dana obilaze njihove domove i nude im pomoć u zamjenu za glas na predstojećim izborima.

Aktivista DPS-a, čije je ime poznato redakciji, navodno je obećavao da će kuće u tom naselju biti priključene na vodovod, nudio je brašno, šećer, ali i mogućnost dobijanja socijalne pomoći.

“U mojoj familiji ima 13 odraslih i već pet godina nam se obećava put, voda i kanalizacija, a kad prođu izbori sve se zaboravi i opet ništa. Zaustavljaju nas na putu, pitaju za koga ćemo da glasamo. Jutros su dva puta dolazili da nam traže lične karte kako bismo dobili vodovod”, kazao je “Vijestima” Rizo Sejdović.

Kazao je da njegova porodica redovno glasa i da je Crna Gora njihova država.

“Dolazili su nam iz DPS da nam nude pomoć i za uzvrat traže lične karte. Nama to ne treba. Ovdje živimo decenijama i još nemamo vode. Već više od 20 godina uvijek nas se sjete pred izbore, a mi i nakon svih ovih godina vučemo vodu kantama sa izvora udaljenog od kuća 600 metara”, dodao je Sejdović.

Obećanja, obećanja...

Rezifa Sejdović je kazala da su im i zimus, nakon što je snijeg srušio krov na njihovoj kući, iz DPS i Mjesne zajednice nudili pomoć.

Pomoći, međšutim, još nema.

“Sada traže lične karte. Vodu godinama vučem u kanisterima sa izvora na malim kolicima, da mi je lakše, a vodovod nikako da stigne do kuća”, kaže Sevlija Sejdović, starica od 73 godine.

“Tražili su nam ličnu kartu za priključenje na vodu. Isto tako, nudili su nam brašno i šećer"

Slično su nam rekli i u domu Islama – Nikole Sejdovića, koji sa porodicom u Doljanima živi skoro šest decenija.

“Obećali su nam u Opštini da će napraviti put i tako rade već više od 20 godina. Ukoliko nas ne priključe na vodovod i ne asfaltiraju nam put, nećemo glasati. Priključenje na vodu i asfalt stoji u planovima Glavnog grada već neko vrijeme, ali nikako da se sprovede u djelo. Naš zahtjev za vodovod i asfalt je priložen Opštini još prije četiri godine i od tada se uzalud nadamo. Vodovod je teže završiti, i toga smo svjesni, ali je asfalt odavno mogao da se postavi i njega je prije nekoliko mjeseci lično obećao sekretar Sekretarijata za komunalne poslove i saobraćaj, Miomir M. Mugoša. Obično održi svoje obećanje, ovog puta nije, ali se nadamo da hoće”, kazao je Sejdović.

Džanija Muratović, živi sa bolesnim suprugom, njihova kćerka, baš kao ni ona nema posao, a socijalna pomoć im je ukinuta.

“Tražili su nam ličnu kartu za priključenje na vodu. Isto tako, nudili su nam brašno i šećer, a kada prođu izbori sve brzo zaborave”,tvrdi ona.

Bonus video: