Željeznica gradi podvožnjak u Kličevu

Gradonačelnik Nebojša Radojičić se obavezao se da će doprinos opštine Nikšić u ovom slučaju biti oslobađanje kompletnih obaveza plaćanja komunalija za taj projekat
2 komentar(a)
Zarija Franović, Foto: Zoran Đurić
Zarija Franović, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 30.08.2012. 16:09h

Željeznička Infrastruktura Crne Gore (ŽICG) finansiraće izgradnju podvožnjaka u nikšičkom naselju Kilčevo, kako bi se riješio problem putnih prelaza koji se ukidaju puštanjem u promet remontovane pruge Nikšić-Podgorica.

Predsjednik odbora direktora ŽICG, Zarija Franović, posjetio je opštinu Nikšić, u okviru programa obilaska opština kroz koje prolazi pruga Nikšić-Podgorica.

Iz ŽICG navode da je na sastanku razgovarano o aktivnostima koje je preuzela Željeznička infrastruktura po pitanju rješavanja problema putnih prelaza, koji se ukidaju puštanjem u promet remontovane pruge, kao i da je ta kompanija u skladu sa svojim zaduženjima u potpunosti završila preuzete obaveze.

„Za potrebe riješavanja problema putnog prelaza Kličevo, a u interesu građana Nikšića, Franović je rekao gradonačelniku da je ŽICG potpisala Ugovor sa projektanskom kućom Institut za građevinarstvo Podgorica za izradu Idejnog i Glavnog projekta podvožnjaka „Kličevo“, u vrijednosti od 30 hiljada eura sa revizijom projekta, kojim će se trajno riješiti pitanje ovog putnog prelaza“, kaže se u saopštenju.

ŽICG će, dodaje se, u potpunosti finansirati izgradnju podvožnjaka, kao pomoć opštini Nikšić, u vidu priloga poboljšanju životnih uslova 15 hiljada građana.

Gradonačelnik Nebojša Radojičić se, kako je saopšteno, obavezao se da će doprinos opštine Nikšić u ovom slučaju biti oslobađanje kompletnih obaveza plaćanja komunalija za taj projekat.

„Predsjednik i gradonačelnik obišli su putni prelaz Kličevo i u razgovoru sa mještanima obavjestili ih o planiranim aktivnostima kao i neophodnosti ukidanja istog, zbog bezbjednosnih i sigurnosnih razloga, budući da se 5. septembra pruga pušta pod puni projektovani napon“, dodaje se u saopštenju.

Franović će, navode iz ŽICG, u koordinaciji sa premijerom, ministrom saobraćaja, predsjednikom Željezničkog Prevoza, kao i predsjednicima opština Podgorica, Danilovgrad i Nikšić, odretiti tačan datum otvaranja tog projekta.

„Puštanjem u rad pruge čije je otvaranje planirano u stanici Nikšić, doprinijeće se poboljšanju kvalitetu života građana svih opština kroz koje pruga prolazi kao i Crne Gore u cjelini, budući da se sa istom povezuju dva najveća grada i daje razvojna šansa nosiocima naše ekonomije: Željezari, Boksitima, KAP-u, Luci Bar“, zaključuje se u saopštenju

Bonus video: