12 dana bez brojila: Milenko troši, a ko plaća?

"Brojila koja su postavljali toga dana nijesu bila ispravna, pa su dva puta mijenjali satove i gasili i palili struju"
132 pregleda 12 komentar(a)
Ažurirano: 29.08.2012. 18:21h

Sijalice u domu Milenka Boljevića 12 dana su praktično besplatno gorjele, jer na njegovoj kući u Dalmatinskoj ulici nije bilo brojila.

Boljević je juče ispričao "Vijestima" da je firma "Mezon" 16. avgusta postavljala nova elektronska brojila, a da je on tek prije dva dana uočio da su kutije na fasadi prazne.

"Brojila koja su postavljali toga dana nijesu bila ispravna, pa su dva puta mijenjali satove i gasili i palili struju. To je sigurno i bio uzrok kvara zamrzivača koji sam primijetio tri dana nakon toga. Kvar sam prijavio dežurnoj službi Elektroprivrede, Milenku Peroviću i Milanu Bogojeviću, a oni su me uputili na firmu koja je mijenjala brojila. Firma ’Mezon' je snosila troškove popravke uređaja, tako da smo taj problem riješili, ah sam kasnije primijetio da u ormarima na kući brojila nema", pojasnio je Boljević.

Boljević je, međutim, obavijestio Elektroprivredu da praktično troši besplatne kilovate.

Ekipa EPCG je došla i napravila zapisnik, konstatovavši da nedostaju dva brojila, koja se vode na Milenka i njegovog sina.

U izvještaju je navedeno i da je Boljević odbio da ga radnici Elektroprivrede isključe sa mreže dok se nesvakidašnji problem ne riješi.

"Redovan sam platiša, imam čak i popust od pet odsto zbog redovnog izmirivanja duga, i nisam htio da im dozvolim da mi ugase struju zbog tuđe greške", rekao je Boljević.

Izvinuli se i ugradili brojila

Nakon što su "Vijesti" juče uputile pitanja EPCG o neobičnom problemu, nova brojila su poslijepodne ugrađena.

Iz Direkcije za odnose sa javnošću Elektroprivrede uputili su izvinjenje Bolje viću zbog neugodnosti koje je pretrpio zbog tehničkog propusta prilikom ugradnje, ah i prilikom pokušaja da ga isključe sa mreže.

U saopštenju EPCG navodi se da će odmah spo vesti internu proceduru u cilju "identifikovanja odgovornosti i shodno tome sprovesti odgovarajuće sankcije, kako se ovakav slučaj ne bi ponovio".

Naglasili su i da je dinamika ugradnje novih brojila na nivou planiranog i da je do sada na teritoriji Crne Gore ugrađeno oko 40.000 i da je ovo prvi ovakav slučaj.

Galerija

Bonus video: