Normalizovan željeznički saobraćaj

Iz Uprave policije agenciji MINA saopšteno je, da je saobraćaj u prekidu od deset sati
84 pregleda 5 komentar(a)
pruga Podgorica-Nikšić, Foto: Boris Pejović
pruga Podgorica-Nikšić, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 28.08.2012. 14:21h

Željeznički saobraćaj na pruzi Beograd–Bar je normalizovan, nakon prekida zbog požara u mjestu Bioče.Iz Željezničke infrastrukture Crne Gore (ŽICG) saopšteno je da su njene radne jedinice pri vanrednoj kontroli pruge u 9 sati i 55 minuta, na dionici od Bratonožića do Bioča uočile požar ispod i iznad pruge u dužini od 150 metara.„Požar ispod pruge nije ugrožavao željeznički saobraćaj, ali požar na brdskoj padini iznad pruge, direktno je ugrožavao bezbijednost, zbog čega je u deset sati isključen napon iz kontaktne mreže i na lice mjesta upućen protivpožarni voz", kaže se u saopštenju.Kako se navodi, protivpožarni voz između Bratonožića i Bioča angažovan je u vremenu od deset sati i 50 minuta do 12 sati i 20 minuta, kada je uključen napon u kontaktnoj mreži i uspostavljen željeznički saobraćaj.„Zbog blagovremene i brze intervencije, požar nije pričinio štetu ŽICG“, kazali su iz te kompanije, navodeći da su osim tog, ekipe ŽICG ugasile i manje požare na još četiri lokaliteta od Podgorice do Bratonožića.

Bio u prekidu od 10 sati

Željeznički saobraćaj na pruzi Beograd–Bar bio je prekidu zbog požara u mjestu Bioče. Iz Uprave policije agenciji Mina saopšteno je, da je saobraćaj u prekidu od deset sati.

Kako je požar izbio u okolini pruge, umjesto vatrogasaca, na lice mjesta su izašle ekipe Željezničke infrastrukture, koje su lokalizovale požar.

"Požar je izbio 700 metar od tunela Mala rijeka. Gorjelo je rastinje oko pruge. Vatra je ugašena, i naše ekipe se povlače protivpožarnim vozom. Saobraćaj bi trebalo da bude uspostavljen uskoro", kazao je ranije "Vijestima" Zarija Franović, predsjednik Odbora direktora Željezničke infrastrukture.

Prema njegovim riječima, u požaru nisu ugroženi ni pragovi, ni infrastruktura, niti bilo ko od putnika.

Franović je mišljenja da je do požara, pored ostalog, moglo doći zbog nemarnosti. "Moguće da je neko bacio opušak kroz prozor", navodi on.

Bonus video: