Rastoder: Neosnovane optužbe na rad Fonda za manjine

"Mislim da je riječ o neosnovanoj kampanji, koja zasigurno nema tolikog uporišta u argumentima koji se potežu"
4 komentar(a)
Ažurirano: 25.08.2012. 11:53h

Optužbe na rad Upravnog fonda za manjine neosnovane su i predstavljaju kampanju protiv te organizacije, smatra potpredsjednik Skupštine, Rifat Rastoder.

Vuksanoviću malo 170.000 eura >>>

Pojedine nevladine organizacije i političke partije optužili su Fond da je podjela novca iz budžeta, vrijedna pola miliona eura, namijenjena afirmaciji prava i kulture manjinskih naroda u Crnoj Gori netransparentna, nezakonita i da je posljedica konflikta interesa. Rastoder, koji je ranije bio član Fonda kao predstavnik Skupštine, kazao je agenciji MINA da optužbe doživljava kao kampanju protiv te organizacije."Začuđujuće su sve te optužbe. Nije mi jasno zašto se tolika kampanja podigla protiv rada Fonda osim ako nije u pitanju neki kompleks", kazao je Rastoder. Kako je naveo, on je jedan od kreatora manjinske politike i regulative u toj oblasti, »i zbog svega toga sam pratio, i u toku sam sa radom Fonda«.

"Mislim da je riječ o neosnovanoj kampanji, koja zasigurno nema tolikog uporišta u argumentima koji se potežu", rekao je Rastoder.On smatra da treba provjeriti sve nedoumice. "Pozovite direktora, predsjednika i neposredno od njih uzmite odgovor na sve nedoumice i informacije. Mislim da je u pitanju neosnovana kampanja protiv njih", poručio je Rastoder, navodeći da mu je žao što se to dešava.

"Uvijek ima nezadovoljnih"

Nije prvi put, kako je kazao, da je nešto sporno kada je raspodjela novca u pitanju."Kada god se nešto slično dešava ima nezadovoljnih, i onih koji smatraju da nije dobra raspodjela. Očigledno da su kod nas usud pare", smatra Rastoder. On smatra da je Upravni odbor Fonda radio dobro "i maksimalno prinicipijelno".

"Da li je moglo bolje, vjerovatno da jeste, to niko ne spori"

Galerija

Bonus video: