Studenti FLU se sele u zgradu Rektorata

“Apsolutno se ne radi o seljenju fakulteta sa Cetinja, nego o preživljavanju ove krizne godine”, istakao je Šoškić
0 komentar(a)
Ažurirano: 25.08.2012. 09:40h

Studenti Fakulteta likovnih umjetnosti na Cetinju, sa smjerova grafika i grafički dizajn, ovu školsku godinu pohađaće u prostorijama Rektorata Univerziteta Crne Gore u Podgorici, odlučilo je Nastavničko vijeće tog fakulteta.

Kako je “Vijestima” kazao profesor na akedemiji Ratko Odalović, radi se o privremenom rješenju, najduže na jednu godinu.

“Likovna akademija ostala je nedavno bez svojih prostorija, zbog požara u kojem je izgorjela zgrada ruske ambasade na Cetinju. Fakultet je kao prelazno rješenje za svoje potrebe dobio na korišćenje upravnu zgradu Oboda na Cetinju i nedavno se počelo sa rekonstrukcijom tog objekta, ali taj posao još nije završen i nema preciznih informacija kada će biti. U međuvremenu smo dobili ponudu od Rektorata. Zbog studenata, kako bi oni nastavili normalno sa nastavom, to je trunutno bila jedina realna opcija”, rekao je Odalović.

Studenti će imati na raspolaganju prostor od nekih 200-300 kvadrata koji, prema riječima dekana Nenada Šoškića, u potpunosti odgovaraju potrebama izvođenja nastave.

“Uprava FLU misli da je to za sad jedino moguće rješenje, kako bi se zadržao nivo studija koji smo imali do sada”, objašnjava Šoškić.

“Uprava FLU misli da je to za sad jedino moguće rješenje, kako bi se zadržao nivo studija koji smo imali do sada”

On je dodao da će studijski program slikarstvo biti organizovan u prostorijama zgrade Prijestonice, dok će vajarstvo funkcionisati u prostoru koji imaju iza Ruskog poslanstva i jednom dijelu zgrade Opštine.

I Šoškić i profesor Odalović demantuju “zlonamjerne komentare, da je to način da se FLU preseli sa Cetinja u Podgoricu“. Njih dvojica ističu da se radi samo o privremenom rješenju, te da će naredne godine, sva četiri odsjeka biti u zgradi Oboda.

“Apsolutno se ne radi o seljenju fakulteta sa Cetinja, nego o preživljavanju ove krizne godine”, istakao je Šoškić.

Bonus video: