Sindikat RTCG: Ako nam blokiraju račune, štrajkovaćemo

Oni traže da nadležni organi riješe spor, "ali ne na štetu zaposlenih i egzistenciju njihovih porodica"
10 komentar(a)
Zgrada RTCG, Foto: Luka Zeković
Zgrada RTCG, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 24.08.2012. 12:36h

Sindikat Radio-televizije Crne Gore (RTCG) najavio je štrajk ukoliko, prema zaključku Uprave lokalnih javnih prihoda Glavnog grada o prinudnoj naplati poreza na nepokretnosti, budu blokirani računi Javnog servisa.

Iz te radničke organizacije smatraju da će blokada računa Javnog servisa neminovno dovesti do prekida isplata zarada i nadoknada zaposlenima u RTCG, "što će dodatno ugroziti životni standard u ustanovi u kojoj su prosječne zarade ispod prosjeka u Crnoj Gori".

"Zaposleni u RTCG konstantno rade pod pritiskom javnosti, a nametanje obaveze da plaća poreze na poslovne objekte i građevisnko zemljište u suprotnosti je sa Zakonom o porezu na nepokretnosti i izaziva revolt i zabrinutost svih zaposlenih", piše u saopštenju Sindikata.

Radnici RTCG će, naveli su, štititi svoje interese u okviru zakonom dozvoljenih rješenja i neće dozvoliti da se bilo čiji interesi ostvaruju "preko njihovih leđa" i ugrožava njihova egzistencija.

"Uvjeravamo sve odgovorne subjekte da ćemo istrajati u namjerama da zaštitimo spostvene interese i da će za ugrožavanje funkcionisanja Javnog serviosa i neispunjavanje misije i ciljeva RTCG u informisanju javnosti biti odgovorni oni koji nijesu radilki u skladu sa Zakonom", kaže se u saopštenju.

Oni traže da nadležni organi riješe spor, "ali ne na štetu zaposlenih i egzistenciju njihovih porodica".

Bonus video: