Upucali jarebicu u vrijeme zabrana?

Klikovac je kazao “Vijestima” da fotografija nije napravljena u Crnoj Gori, već u Hercegovini i to 2014. godine, a ne 2016. godine
515 pregleda 0 komentar(a)
Dragan Klikovac lovci, Foto: Facebook
Dragan Klikovac lovci, Foto: Facebook
Ažurirano: 06.06.2018. 16:29h

Funkcioner Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Dragan Klikovac se prije dvije godine našao u društvu italijanskog lovca, koji se hvali da je u Crnoj Gori navodno odstrijelio jarebicu kamenjarku, na koju je zakonom zabranjen lov do kraja 2018. godine.

Klikovac, koji obavlja funkciju rukovodioca Odsjeka drumskog saobraćaja, se, pored još dvije osobe, nalazi na fotografiji koju je 2016. godine na svom Fejsbuk profilu objavio italijanski lovac Silvio Mareli. Na fotografiji, koja je redakciji poslata poštom, se, pored tri lovačka psa, vidi i odstrijeljena jarebica.

Klikovac je kazao “Vijestima” da fotografija nije napravljena u Crnoj Gori, već u Hercegovini i to 2014. godine, a ne 2016. godine.

“Slika je iz Hercegovine, jer je on dolazio tamo da lovi, a inače je i moj prijatelj. Oni su lovili, a ja i moj drug iz Podgorice smo došli da se vidimo sa njima. Tad ni u Crnoj Gori nije bilo zabrane lova na jarebicu kamenjarku”, kazao je Klikovac.

Klikovac koji je prije dvije godine izabran za predsjednika Upravnog odbora Lovačke sekcije „Podgorica“, istakao je da u Hercegovini nije zabranjen lov na jarebicu kamenjarku.

On je pojasnio da je Mareli boravio u Crnoj Gori jer je sudio na utakmicama ptičara, ali da nikada nije lovio u našem lovačkom društvu. Ističući da tad nije ni bio predsjednik lovačkog društva, Klikovac je dodao da je sve urađeno zlonamjerno i da za to nema nikakvih dokaza.

On tvrdi da ne bi dozvolio da ide u lov na zaštićene vrste, te da iza svega očigledno stoji zlonamjerna grupa krivolovaca protiv kojih se upravo vode postupci zbog lova na jarebicu kamenjarku. Lov na jarebicu kamenjarku je krajem 2015. godine, na period od tri godine, zabranilo Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja, nakon što su službenici Uprava carina Luke Bar 4. decembra 2015. godine zaplijenili 20 jedinki jarebice kamenjarke i jednu šumsku šljuku.

Bonus video: