Likovnjaci ne znaju gdje će početi novu studijsku godinu

Problem je veći time što je studijska godina na pragu, pa su visoškolci u nedoumici da li da traže stanove, konkurišu za dom ili da sačekaju odluku vijeća fakulteta
0 komentar(a)
Ažurirano: 23.08.2012. 11:54h

Studenti Fakulteta likovnih umjetnosti na Cetinju, sa smjerova grafika i grafički dizajn, još ne znaju kada će i gdje početi novu studijsku godinu, jer od uprave te visokoobrazovne ustanove nema potvrde na glasine da će se preseliti u Podgoricu.

Nakon što je krovna konstrukcija zgrade bivšeg Ruskog poslanstva izgorjela sredinom juna, kada su uništeni i radovi studentata grafičkog odsjeka, nadležni još nijesu odlučili gdje će ta dva odsjeka nastaviti studijsku 2012/2013. godinu.

Problem je veći time što je studijska godina na pragu, pa su visoškolci u nedoumici da li da traže stanove, konkurišu za dom ili da sačekaju odluku vijeća fakulteta. Jedino na šta mogu da se oslone su glasine i nezvanične informacije.

“Nezgodno je. Već je avgust, a mi nemamo informaciju od fakulteta gdje ćemo krenuti sa nastavom, samo neke nezvanične priče da ćemo vjerovatno biti premješteni u Pogoricu. Treba da konkurišemo za dom, a nijesmo sigurni gdje ćemo od oktobra studirati”, kazao je “Vijestima” jedan od studenta.

Ni podatak da će nastava početi u oktobru nijesu dobili zvanično. Kako su kazali, informacije o tome kada će i gdje početi nastava trebalo je da imaju ovih dana, ali opet nijesu čuli ništa novo.

Ni neki od profesora koje su kontaktirale “Vijesti” nijesu znali više o glasinama o preseljenju u Podgoricu. Prodekan na Akademiji Draško Dragaš juče je kazao da će u narednih nedelju dana znati više o tome gdje će se krenuti sa nastavom i dodao da postoji nekoliko opcija. Ipak, on nije htio da precizira koje su opcije u pitanju.

“Sačekaćemo da odluka prođe sve instance i kada budemo imali komplente informacije o tome ćemo obavijestiti javnost. Mi ćemo se pobrinuti o potrebama studenata jer ovo radimo zbog njih. Nastava i način održavanja nastave biće normalizovan”, kazao je on.

Više informacija “Vijesti” nijesu mogle dobiti od dekana Nenada Šoškića koji se nija javljao na telefon, niti odgovarao na SMS poruke.

Bonus video: