Kemalu T. ipak odveli u bolnicu

Kemala T. u porodičnoj kući na Koniku živjela je u nehumanim uslovima, bez vode, struje, hranila se iz obližnjeg kontejnera
1 komentar(a)
Kemala T, Foto: Zoran Đurić
Kemala T, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 23.08.2012. 17:55h

Službenici Centra za socijalni rad, uz asistenciju policije, odveli su juče iz porodične kuće na Koniku Kemalu T.

Oni su Kemalinim komšijama koji su se prije par dana obratili redakciji "Vijesti" tražeći pomoć od države kako bi joj obezbijedili humane uslove života, kazali da će je odvesti u Klinički centar na preglede i da će nakon toga tražiti uput kako bi je smjestili u odgovarajuću ustanovu.

U Centru za socijalni rad juče nije bilo moguće dobiti odgovor gdje će Kemala biti smještena, ni da li je to trajno rješenje. Prema nezvaničnim informacijama iz Centra, njihovi službenici juče su dva puta posjetila Podgoričanku, prvi put u pratnji medicinske ekipe i policije, a drugi put, kada su došli po nju, samo u pratnji policije.

Komšije mentalno oboljele žene sa Konika, koja je u posljednje vrijeme često ispoljavala agresiju i bila opsjednuta strahom da će joj neko nauditi i srušiti joj kuću, gađala kamenicama svakoga ko tuda prođe, saglasni su da je najvažnije to što će Kemala sada dobiti bolje uslove za život.

Iz Centra za socijalno nakon što su prvi put posjetili Kemalu, "Vijestima" je odgovoreno da oni nisu mogli znati za njen problem jer se ona ne nalazi na njihovoj evidenciji. Komšije koje su kontaktirale “Vijesti” kazale su kako je Centar prva adresa na kojoj su za Kemalu potražili pomoć, ali im je objašnjeno da ona prima penziju i nije u njihovoj nadležnosti. Tek nakon toga oni su odlučili da potraže pomoć medija.

Kemala T. u porodičnoj kući na Koniku živjela je u nehumanim uslovima, bez vode, struje, hranila se iz obližnjeg kontejnera, a vodu za piće donosila je sa Ribnice ili je kada pada kiša sakupljala kišnicu.

Bonus video: