Nakon optužbi Delićeve: Glavni prosvjetni ispektor sad ćuti kao zaliven

Delić je rekla da su zadaci bili odgovarajući za taj uzrast jer su odabrani iz Zbirke zadataka za I razred, koju je odobrio Savjet za opšte obrazovanje
139 pregleda 11 komentar(a)
Ažurirano: 23.08.2012. 08:17h

Glavni prosvjetni inspektor Miomir Anđić ni juče nije odgovarao na pozive i poruke da se odredi prema optužbama Snežane Delić, profesorice matematike u podgoričkoj Gimnaziji “Slobodan Škerović”.

Delić, koja je bila ispitivač na većini ispita po prigovoru za I razred ove škole, reagovala je povodom teksta “Zadaci za gimnazijalce bili preteški”, tvrdeći da Prosvjetna inspekcija i Zavod za školstvo ne štite učenike od „nezakonitog rada pojednih nastavnika“, već da su zbog pojedinih učenika zloupotrijebili svoja zakonska ovlašćenja i poništili ispit.

Delić je rekla da su zadaci bili odgovarajući za taj uzrast jer su odabrani iz Zbirke zadataka za I razred, koju je odobrio Savjet za opšte obrazovanje.

Prema njenim riječima, na ponovljeni ispit, koji je organizovan u toku odmora, došlo je svega nekoliko profesora koji su se zatekli u Podgorici.

Njih je u školi čekao inspektor Anđić da ih „posavjetuje“ kako da sastave pismeni zadatak da ne bi pravili slične „greške“ kao na prethodnom.

“Pored ostalog, sugerisao im je da vode računa šta rade

“Pored ostalog, sugerisao im je da vode računa šta rade jer tog dana je bio u „prijateljskoj posjeti“, a sjutra ako dođe biće službeno", kazala je Delić

Tvrdio je da zna da neki učenici znaju matematiku jer je tu dijete njegovog kućnog prijatelja”, kazala je Delić “Vijestima”.

Ona je dodala da je jedan od učenika koji su uložili prigovor sestrić Save-Džigija Grbovića, direktora Lutrije Crne Gore.

Galerija

Bonus video: