H. Novi: I žitelji i turisti se žale na buku - nadležni ne reaguju

Iz Instituta su se dopisom obratili lokalnoj upravi ukazujući na problem koji ugrožava njihov ugled, ali i poslovanje. Odgovor nisu nikad dobili, a teror buke se nastavio
454 pregleda 9 komentar(a)
Ažurirano: 22.08.2012. 16:59h

Pavle Pavlović koji živi u Parizu s povjerenjem je došao u Igalo i smjestio se u Institutu Dr Simo Milošević uvjeren da će se u miru odmoriti i uživati blagodeti te zdravstvene ustanove.

Ali noći umjesto mira Pavloviću donose nesanicu. Od nesnosne buke muzike koja se sa obale razliježe do ranih jutarnjih sati, ne može da otvori prozor. Ali, ni to ne pomaže da se nesnosna buka umanji. Žalio se na recepciji Instituta, ali su kazali da su bespomoćni i izrazili žaljenje.

Iz menadžmenta te zdravstveno-turističke ustanove “Vijestima” su potvrdili da im se svakodnevno obrati 20-tak pacijenata koji se žale na nesnosnu buku koju ne mogu da ublaže ni zatvoreni prozori ni čepovi za uši.

Oni su se dopisom obratili lokalnoj upravi ukazujući da taj problem urušava njihov ugled, ali i ugrožava njihovu djelatnost.

Odgovor nisu nikada dobili, a teror buke se nastavio.

I na telefon Call centra Montenegro Novljani i njihovi gosti uz primjedbe na plaže, najviše su se žalili na buku.

Načelnik opštinske Komunalne policije Zoran Bijelić ističe da ove godine u nadležnosti Komunalne policije nije mjerenje jačine muzike i shodno tome sankcionisanje vlasnika

Načelnik opštinske Komunalne policije Zoran Bijelić ističe da ove godine u nadležnosti Komunalne policije nije mjerenje jačine muzike i shodno tome sankcionisanje vlasnika.

To se maksimalno koristi pa, mještane Igala, Tople i Njivica protiv njihove volje do ranih jutarnjih sati “zabavljaju” “umjetnici” različitih muzičkih pravaca. Posao određivanja jačine muzike i buke od naredne godine biće u nadležnosti za to specijalizovane Agencije koja još nije osnovana.

Do tada bez odgovarajućih kazni, mještanima i turistima preostaje da samo trpe i nadaju se da će turistička sezona što prije završiti, a sa njom i teror muzike-buke.

Bijelić ističe da komunalna policija kontroliše radno vrijeme ugostiteljskih objekata i emitovanje muzike. Svi ugostiteljski objekti goste moraju ispratiti do dva sata iza ponoći, a muzika mora da utihne sat iza ponoći.

On ističe da se većina vlasnika pridržava tog režima, a da ga rijetki krše. U posljednjoj kontroli je utvrđeno da se plažni bar “La bamba” iz Igala i još dva-tri ugostiteljska objekta ne pridržavaju radnog vremena, pa će protiv njihovih vlasnika biti predate prekršajne prijave.

Ranije je iz Komunalne policije saopšteno da samo dva komunalna policajca kontrolišu radno vrijeme od Kamenara do Njivica, Sutorine i do Poda, i da nisu dovoljna da bi mogli da blagovremeno intervenišu u svakom trenutku.

Teror buke će prestati, po svemu sudeći, kada se isprate i posljednji turisti i kada neki od ugostiteljskih objekata koji imaju sezonski karakter, prestanu sa radom.

I ovog ljeta pokazala se nemoć opštinskih i državnih institucija protiv samovolje pojedinaca.

Galerija

Bonus video: