Ne plaćajte parking nikome ko vam ne izdaje fiskalni ili blok račun

Nakon prijave, policija je intervenisala u Rafailovićima, ali nije uspjela da uhvati mladića koji je na divlje naplaćivao usluge parkinga
201 pregleda 7 komentar(a)
parking, Foto: Vuk Lajović
parking, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 22.08.2012. 09:00h

Problem nelegalnih parkirališta, odnosno neizdavanja fiskalnih računa, kulminirao je ovog ljeta. To dokazuje i primjer parkirališta u Rafailovićima gdje je policija intervenislaa, te nije uspjela da uhvati mladića koji je na divlje naplaćivao usluge parkinga.

Nakon što su turisti i mještani prijavili da se na parkiralištu kod nekadašnjeg PTT odmarališta naplaćuje parking, a da se ne izdaju fiskalni računi, na lice mjesta se odmah uputio inspektor Republičke tržišne inspekcije, koji nije nikoga zatekao.

Odmah je obaviještena policija koja se uključila u identifikaciju osobe koja je kršila zakon. Glavni republički tržišni inspektor za Crnogorsko primorje Zoran Maraš kazao je za "Vijesti" da inspektori svakoga dana vrše kontrole parkirališta duž obale.

Blok račun mora da bude ovjeren pečatom Poreske uprave Crne Gore ili da bude opečaćen pečatom firme, potpisom radnika koji je izdao račun, da bude numerisan sa tačnim vremenom ulaska i izlaska sa parkinga

Međutim, u Rafailovića, osoba koja je naplaćivala parking, pobjegla je sa lica mjesta, tako da smo pozvali policiju. Već koliko danas, ponovo ćemo obaviti kontrolu, a to činimo gotovo svakodnevno, kazao je Maraš za "Vijesti".

On je pojasnio da je osim fiskalnih računa, zakupcima ili vlasnicima parkirališta dozvoljeno i da izdaju blok račune.

"Takav blok račun mora da bude ovjeren pečatom Poreske uprave Crne Gore ili da bude opečaćen pečatom firme, potpisom radnika koji je izdao račun, da bude numerisan sa tačnim vremenom ulaska i izlaska sa parkinga", naglasio je Maraš.

Upravo i jedna od čitateljki "Vijesti" obavijestila je redakciju da na parkingu u Rafailovićima nije dobila fiskalni račun, a usluga joj je naplaćena čak tri eura za dnevni parking automobila. Umjesto fiskalnog računa dobila je papir sa brojem, bez ikakvog pečata.

Bonus video: