Podgorica: Do nedjelje 40 stepeni

Iako se u nedjelju veče očekuje kratkotrajni uticaj talasa sa sjevera Evrope, Micev ne očekuje značajan pad temperature
77 pregleda 1 komentar(a)
Ažurirano: 22.08.2012. 08:19h

Hidrometeorološki zavod (HMZCG) juče je zabilježio 81 tropski dan, a u Podgorici se visoke temperature, čak do 40 stepeni, očekuju do nedjelje.

Meteorolog Branko Micev najavio je još jedan tropski talas koji će trajati do 26. avgusta, a za četvrtak, petak i subotu očekuju se temperature do 40 stepeni.

"Srednja maksimalna temperatura za jun, jul i avgust bila je viša za 5 stepeni od klimatske normale, a u istom periodu prošle godine zabilježeno je 29 odsto više padavina. Od početka godine zabilježena su 62 kišna i 81 tropski dari', istakao je Micev.

Podgorica je u prethodnom periodu bila pod uticajem nekoliko tropskih talasa, a u tekućem mjesecu izmjerene su i rekordne temperature. Posljednji rekord zabilježen je 7. avgusta kada je izmjereno 43,8 stepeni, a prošh mjesec ostaće upamćen kao najtophji jul u posljednje 63 godine, saopštio je Micev.

Iako se u nedjelju veče očekuje kratkotrajni uticaj talasa sa sjevera Evrope, Micev ne očekuje značajan pad temperature.

On je objasnio da u nedjelju i ponedjeljak možemo očekivati prolazno naoblačenje, kratkotrajni pad temperature i rijetku pojavu kiše.

Sredinom naredne sedmice u HMZCG predviđaju pretežno sunčano i toplo vrijeme, a temperatura će biti tek za par stepeni niža u odnosu na temperature koje su izmjerene u Podgorici proteklih nekoliko dana.

Galerija

Bonus video: