Zatvoren put brana Mratinje - Šćepan Polje

Na brojnim dionicama zbog radova je izmijenjen režim saobraćaja pa se vozačima savjetuje dodatan oprez i poštovanje signalizacije
0 komentar(a)
Ažurirano: 21.08.2012. 16:33h

Put od brane Mratinje do Šćepan Polja zatvoren je zbog požara i odrona, saopšteno je iz Auto moto saveza Crne Gore (AMSCG).

Na brojnim dionicama zbog radova je izmijenjen režim saobraćaja pa se vozačima savjetuje dodatan oprez i poštovanje signalizacije.

Saobraćaj na regionalnom putu Mojkovac – Đurđevića Tara otovoren je za saobraćaj od 7 do 20 sati.

Na djelovima magistralnih puteva Bioče-Kolašin-Mojkovac, Podgorica - Sotonići - Petrovac; Debeli brijeg - Herceg Novi - Kotor - Budva-Bar - Sukobin i Podgorica - Cetinje - Budva zabranjen je saobraćaj za teretna motorna vozila čija najveća masa prelazi pet tona do 17 do 22 sata.

Zabrana se ne odnosi na vozila sa prvenstvom prolaza, za održavanje puteva i instalacija, za pomoć na putu, specijalna vozila za prevoz betona i asfalta.

Na magistralnom putu Ribarevina-Berane kod tunela Tivran saobraća se naizmjenično jednom trakom, uz moguće kraće prekide, ne duže od deset minuta.

Na dionici Vilusi-Petrovići na regionalnom putu R-12 rekonstruiše se put, zbog čega je zabranjen saobraćaj za teška teretna vozila, a za ostale kategorije vozila saobraćaj je u prekidu od osam do deset i od 15 do 17 sati. Teretna vozila se u tom vremenskom periodu upućuju na alternativni put Vilusi-Klobuk-Trebinje.

Na magistralnom putu Plužine-Nikšić, na lokacijama Most, Plužine i Pivski manastir saobraća se jednom trakom naizmjenično zbog sanacije klizišta.

Na magistralnom putu Rožaje - Špiljani zbog sanacije tunela broj osam saobraća se jednom trakom.

Na regionalnom putu Pljevlja-Đurđevića Tara u mjestu Vlaškovec saobraća se jednom saobraćajnom trakom.

Zatvoren je saobraćaj za sve vrste motornih vozila na dijelu starog puta Podgorica-Danilovgrad, od skretanja za Malo brdo do skretanja za Rogame, zbog proširenja puta.

Iz AMSCG savjetovali su vozačima da zbog visokih temperatura izbjegavaju putovanja od 11 do 17 sati ili da prave češće pauze tokom vožnje.

Kako se navodi, frekvencija saobraćaja povećana je posebno u gradskim sredinama i duž jadranske magistrale.

Bonus video: