Japanski srednjoškolci u posjeti crnogorskoj prijestonici

Mladi Japanci, u crnogorsku prijestonicu došli su u pratnji bivšeg ministra vanjskih poslova Milana Roćena i predsjednice Opštine Kotor Marije Ćatović
3 komentar(a)
Ažurirano: 21.08.2012. 14:35h

Učenici niže srednje škole iz japanskog grada Šičigahama, boravili su danas na Cetinju, gdje ih je primio gradonačelnik Aleksandar Bogdanović.

Mladi Japanci, u crnogorsku prijestonicu došli su u pratnji bivšeg ministra vanjskih poslova Milana Roćena i predsjednice Opštine Kotor Marije Ćatović.

Oni se inače već sedam dana nalaze u Crnoj Gori, preciznije u Kotoru, gdje su gosti loklane vlasti tog grada

Oni se inače već sedam dana nalaze u Crnoj Gori, preciznije u Kotoru, gdje su gosti loklane vlasti tog grada.

Bogdanović je prilikom susreta sa gostima iz Japana, kazao da je inicijativa bivšeg ministra vanjskih poslova Milana Roćena, te predsjednice Opštine Kotor Marije Ćatović, koji su pozvali djecu iz Japana da posjete Crnu Goru, izuzetno značajna.

"Ovom prilikom, želim naglasiti i da će se Cetinje sa zadovoljstvom pridružiti vašoj inicijativi. Stoga, pozivam vas da naredne godine budete i gosti crnogorske prijestonice – kazao je gradonačelnik Bogdanović.

Bivši ministar vanjskih poslova Crne Gore Milan Roćen izrazio je zadovoljstvo činjenicom da je posjeta djece iz Šičigahame, koju je inicirao tokom ovogodišnje posjete Japanu, uspješno realizovana.

Predsjednica Opštine Kotor Marija Ćatović uputila je podršku inicijativi gradonačelnika Bogdanovića, dodajući da će Kotor, zajedno sa Cetinjem, i naredne godine biti domaćin grupi japanske djece

On je kazao kako vjeruje u svijetlu budućnost crnogorsko-japanskih odnosa, naglasivši kako i boravak djece u Kotoru i na Cetinju predstavlja izuzetan doprinos na tom planu.

Predsjednica Opštine Kotor Marija Ćatović uputila je podršku inicijativi gradonačelnika Bogdanovića, dodajući da će Kotor, zajedno sa Cetinjem, i naredne godine biti domaćin grupi japanske djece.

Direktor niže srednje škole iz Šičigahame Sadži Suzuki zahvalio je domaćinima na ugodnom višednevnom boravku u Crnoj Gori. On je kazao kako je boravak u Kotoru bio izuzetno koristan i zanimljiv, na čemu je posebno zahvalio predsjednici Ćatović.

"Takođe, veliko nam je zadovoljstvo što smo danas bili u prilici da posjetimo Cetinje i ovdašnji Nacionalni park 'Lovćen'.

Sam poziv da posjetimo Crnu Goru učinio nas je izuzetno srećnim, a boravak u vašoj zemlji za našu djecu biće jedno sjajno iskustvo", kazao je direktor Suzuki.

Galerija

Bonus video: