Vlahović: Ništa nisam mijenjao

Nekoliko ljubitelja prestižnog restorana "Vodenica" obratilo se „Vijestima“ i izrazilo zabrinutost što se „mijenja autentičan višedecenijski izgled“
408 pregleda 6 komentar(a)
Ažurirano: 21.08.2012. 19:22h

Nacionalni restoran „Vodenica“ očigledno da će ponovno otvaranje dočekati u novom ruhu, jer su u toku radovi koji će, kako je kazao zakupac tog objekta Rade Vlahović, doprinijeti boljoj ponudi.

Međutim, nekoliko, kako kažu, ljubitelja tog prestižnog restorana, obratilo se „Vijestima“ i izrazilo zabrinutost što se „mijenja autentičan višedecenijski izgled“. Iako niko od njih nije želio imenom i prezimenom da stane iza svoje izjave, apelovali su na nadležne da “iskontrolišu obim radova”.

“Odličan je ugostitelj i drago mi je što je baš on zakupio ’Vodenicu’, ali sadašnjim radovima već je promijenjen izgled i ne vidi se pola objekta koji je i zbog svog ekesterijera bio zanimljiv gostima, a Kolašincima poznat više decenija”

“Ovo je varoš i svi bi mi zamjerili ako bih se ja ili neko od mojih sugrađana izdvojio da komentariše ono što Vlahović radi. Odličan je ugostitelj i drago mi je što je baš on zakupio ’Vodenicu’, ali sadašnjim radovima već je promijenjen izgled i ne vidi se pola objekta koji je i zbog svog ekesterijera bio zanimljiv gostima, a Kolašincima poznat više decenija”, kazao je jedan od starijih Kolašinaca “zabrinutih za svoj omiljeni restoran”.

U bašti tog restorana nedavno je „nikla“ masivna drvena nadstrešnica, koja će, kako je Vlahović kazao, samo zamijeniti suncobrane. Iako su vidljivi zidarski radovi i sa bočne strane objekta, on tvrdi da u restoranu ništa nije mijenjano, pa čak nijesu urađene neophodne opravke vodovodnih cijevi, koje su dotrajale.

“Ne znam od kuda interesovanje, kada je očigledno da ništa nijesam mijenjao niti namjeravam. Sve što se radi je u sklopu poboljšanja ponude i koriste se prirodni materijali koji nikako ne narušavaju izgled objekta.

Radi se nadstrešnica koja će zamijeniti suncobrane i to, kao što vidite, od drveta, i ona se potpuno uklapa u već postojeći izgled ’Vodenice’”, tvrdi Vlahović.

I u Direkciji za imovinu smatraju da do sada nije ništa urađeno na štetu autentičnosti objekta. Direktor te službe Zoran Vlahović tvrdi da je njegov prezimenjak prije dva dana podnio zahtjev kako bi mu bilo dozvoljeno da uradi popravke na krovu, toaletima i djelovima koji su skoro propali.

“Sve što se radi je u sklopu poboljšanja ponude i popravki već dotrajalih djelova tog objekta. Nadstrešnice koje se u bašti prave samo zamjenjuju šarene suncobrane i nadam se da i vi mislite da je to bolje rješenje.

Ništa nije urađeno mimo zakona i nepotrebna je zabrinutost za ’Vodenicu, jer, kao i proces davanja u zakup, sve ostalo će biti sprovedeno u skladu sa zakonom”, kazao je direktor Vlahović.

U Sekretarijatu za urbanizam još nijesu upoznati sa radovima koji se izvode na prestižnom kolašinskom restoranu, a sekretar Vladan Bulatović smatra da autentičan izgled „Vodenice“ treba zadržati

U Sekretarijatu za urbanizam još nijesu upoznati sa radovima koji se izvode na prestižnom kolašinskom restoranu, a sekretar Vladan Bulatović smatra da autentičan izgled „Vodenice“ treba zadržati.

“’Vodenica’ je originalan objekat i to ne treba mijenjati. Nikakvih zahtjeva u ovom sekreterijatu za bilo kakve izmjene ili radove nije bilo”, kazao je Bulatović.

Nekoliko opštinskih funkcionera nezvanično je „Vijestima“ sugerisalo da bi radovima koji su u toku moglo ozbiljno da se naruši originalni izgled nacionalnog restorana, koji je nekada bio gradski mlin.

Restoran je dugo, u zlatnim godinama kolašinske privrede, bio dio „Veletrgovine“, zatim „Bjelasice“, a od prije nekoliko godina je opštinsko vlasništvo. Sve do maja poslovao je u okviru preduzeća „Kol turs“, koje je prvo, zbog neizmirenih doprinosa i zarada za zaposlene, zatvorila inspekcija rada, a potom je skupštinskom odlukom ta firma likvidirana.

Nekoliko mjeseci poslije toga, na tenderu je petogodišnji zakup nad njim dobilo preduzeće čiji je vlasnik renomirani kolašinski ugostitelj Rade Vlahović.

Osim po dobroj hrani i niskim cijenama, „Vodenica“ je pažnju novinara zadobila i zbog toga što je tokom minulih pet-šest godina bila omiljeno mjesto opštinskih funkcionera, koji su za taj period, prema tvrdnjama izvršnog direktora „Kol tursa“, napravili dug od oko 170.000 eura.

U Sekretarijatu za urbanizam još nijesu upoznati sa radovima koji se izvode na prestižnom kolašinskom restoranu, a sekretar Vladan Bulatović smatra da autentičan izgled „Vodenice“ treba zadržati.

Galerija

Bonus video: