Skupština parking mjesto mjesečno plaća 86 eura, a privatnici najviše 30

Povlašćena mjesečna pretplata za pravna lica i preduzetnike iznosi 30 eura u prvoj zoni, 25 u drugoj i 20 eura u trećoj, saopšeno iz JP “Parking i servis”
1 komentar(a)
Skupština Crne Gore parking, Foto: Vesko Belojević
Skupština Crne Gore parking, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 21.08.2012. 17:22h

Preduzetnik za mjesečnu pretplatu parking mjesta u centru Podgorice mjesečno izdvaja najviše 30 eura, a gradonačelnik Miomir Mugoša istu uslugu od Skupštine Crne Gore naplati gotovo tri puta skuplje, odnosno oko 86 eura.

Cjenovnik, koji vlasnici lokala moraju da plate iz svog džepa, za razliku od poslanika kojima parking plaćaju građani, varira zavisno od zone.

JP “Parking servis”, čiji je osnivač Glavni grad, naplatilo je prošle godine 15.500 eura od Skupštine za korišćenje 15 parking mjesta.

Prema toj računici, Skupština je za svako parking mjesto godišnje platila oko 1.033 eura, mjesečno oko 86 i na koncu dnevno nešto manje od tri eura.

Rukovodilac službe za ekonomsko-finansijske, komercijalne poslove i marketing JP "Parking servis" Jovan Rabrenović pojasnio je da na opštim parkiralištima povlašćena mjesečna pretplata za pravna lica i preduzetnike iznosi 30 eura u prvoj zoni, 25 u drugoj i 20 eura u trećoj.

Prema cjenovniku koji je izglasala Skupština glavnog grada, mjesečna pretplata za period od 00 do 24 časa za pravna i fizička lica na posebnim parkiralištima, uređenom dijelu, iznosi 144 eura, dok je mjesečna pretplata od 00 do 24 časa za rezervisano parking mjesto 198, 90.

Prema tom cjenovniku, koji je objavljen na sajtu "Parking servisa", na parkiralištu sa neobilježenim parking mjestima, mjesečna pretplata za pravna i fizička lica, za period od 00 do 24 časa, košta 90 eura.

Vlasnici lokala u blizini Skupštine ne pokazuju veliko interesovanje za zakupljivanje parking mjesta.

Parking mjesta u Njegoševoj ulici, kako je saopšteno "Vijestima", ne zakupljuju kafići Od sumraka do svitanja, Grinič, Rembrant, butik Ciao bimbi, hotel Eminent...

Koliko mjesta zakupljuju sudovi, koji se nalaze u blizini Skupštine i koliko ih plaćaju, nije bilo moguće saznati, jer su zaposleni na kolektivnom odmoru.

Izvršna direktorka CGO Daliborka Uljarević kazala je da parking u Njegoševoj ulici za tri automobila mjesečno plaćaju 21 euro.

"Dešavalo se da, iako plaćamo parking mjesta, moramo ići u treću zonu kod CKB-a ili lokala Forum da se parkiramo. Niko vam ne garantuje da se na vaše mjesto neće neko drugi parkirati", kazala je Uljarević.

Rabrenović je kazao da se takve situacije često dešavaju, ali da u takvim slučajevima ne mogu učiniti ništa više od toga sem da pozovu Komunalnu policiju.

Bonus video: